Regeringen vill bygga ut kärnkraften – “Minst 10 nya reaktorer”, säger ansvarig minister

Nu flaggar regeringen, genom klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L), att man vill bygga ut kärnkraften med “minst 10 nya reaktorer”.

Samtidigt planerar man att avskaffa det kommunala veto som finns gällande … Läs mer “Regeringen vill bygga ut kärnkraften – “Minst 10 nya reaktorer”, säger ansvarig minister”

Read more

Så ska Eskilstuna Kommun spara energi i sina storkök

Eskilstuna Kommun har många satsningar på gång i syfte att energieffektivisera, minska elanvändningen och sänka elkostnaderna. En av dem är “Energitrappan storkök”. Projektet genomförs för att minska energianvändningen och effekttopparna i så … Läs mer “Så ska Eskilstuna Kommun spara energi i sina storkök”

Read more

Vänsterpartiet och f.d. kraftbolagsdirektör eniga i kampen mot de absurda prishöjningarna på el

Ett centralt inslag i Rapports nyhetssändning den 1:a september var en presentation av ett radikalt förslag för att förhindra de katastrofala prisökningarna på el.

Förslagsställaren heter Bengt Ekenstjärna och är f.d. vice … Läs mer “Vänsterpartiet och f.d. kraftbolagsdirektör eniga i kampen mot de absurda prishöjningarna på el”

Read more

Vänsterpartiet har rätt om “Sverigepriser” på el – Bengt Ekenstierna försvarar Vänsterpartiets förslag

Debattens vågor går höga när det gäller de skyhöga elpriserna.

Vid partiledarutfrågningen i SVT av Nooshi Dadgostar tog hon upp idén med “Sverigepriser” som innebär att vi sätter ett rimligt pris på … Läs mer “Vänsterpartiet har rätt om “Sverigepriser” på el – Bengt Ekenstierna försvarar Vänsterpartiets förslag”

Read more

Sveriges EU-styrda elpolitik stänger ner ett av landets äldsta pappersbruk

I morse (1 september 08. 44) kunde man läsa följande nyhetsnotis i Aftonbladet:

“Elpriset stoppar pappersproduktion”

Lessebo Paper stoppar tillfälligt sin pappersproduktion med anledning av det skenande elpriset. Under onsdagen stod brukets … Läs mer “Sveriges EU-styrda elpolitik stänger ner ett av landets äldsta pappersbruk”

Read more

42 år sedan folkomröstningen om kärnkraften – Nu driver Moderaterna kampanj mot vindkraft

Det är 42 år sedan folkomröstningen om kärnkraft. Det var 23 mars 1980 som vi gick till valurnorna för att rösta. Det fanns tre alternativ. Linje 1, linje 2 och linje 3.… Läs mer “42 år sedan folkomröstningen om kärnkraften – Nu driver Moderaterna kampanj mot vindkraft”

Read more

Gasledningen Nord Stream 2 i Östersjön – Och USA som världspolis

Debattens vågor har gått höga om den “ryska” gasledningsprojektet Nord Stream 2 i Östersjön. Det har spekulerats om gasledningen kan användas för ryskt spionage. Jag det finns ibland ingen hejd på konspirationsteorierna.… Läs mer “Gasledningen Nord Stream 2 i Östersjön – Och USA som världspolis”

Read more

Vi behöver energi. Förnyelsebar. Hållbar. Vi kan inte fortsätta med att bränna olja och gas

Någon gång på åttiotalet – 86 eller 87 – innan jag accepterat Södermanland som min nya hembygd – frågade en av mina studiekamrater på Åsa Folkhögskola om jag ville följa med och … Läs mer “Vi behöver energi. Förnyelsebar. Hållbar. Vi kan inte fortsätta med att bränna olja och gas”

Read more