Eskilstuna: Politisk vandalisering av graffitikonst

17 maj tog jag bilder på en graffitimålning som är ett tydligt stöd för Palestina och kritik mot Israels folkmord.

Målningen fanns intill Studiefrämjandet lokal vid Västeråsvägen i Eskilstuna. Där finns den … Läs mer “Eskilstuna: Politisk vandalisering av graffitikonst”

Read more

Andi Olluri: Fabricerade personangrepp när argumenten inte räcker till

Artiklar av frilansskribenten Andi Olluri har publicerats av bland andra eFOLKET. Artiklarna har genomgående kännetecknats av kritik mot främst Västs politik i förhållande till Tredje världen och, enligt Olluri, dominerande västmediers nykoloniala Läs mer “Andi Olluri: Fabricerade personangrepp när argumenten inte räcker till”

Read more

Eskilstuna: Manifestation i solidaritet med det palestinska folket

Palestinakommittén i Eskilstuna anordnar också lördagen 18 maj en manifestation mot den israeliska kolonialstatens utsvältning, dödande och fördrivning av den palestinska befolkningen i Gaza-området, och mot trakasserierna, fängslandena och dödandet på Västbanken.… Läs mer “Eskilstuna: Manifestation i solidaritet med det palestinska folket”

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag

Palestinakommittén Folke Bernadotte anordnar på lördag (27/4) en ny manifestation för Palestina, och mot kolonialstaten Israels terror, krigsbrott, massakrer och folkfördrivning.

Manifestationen inleds 13.00, och platsen är utanför City-varuhuset, vid korsningen Kungsgatan-Kriebsensgatan.… Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag”

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna anordnar på lördag klockan 13.00 en manifestation för Palestinas folk. Platsen är utanför City-varuhusets huvudentré, korsningen med Kriebsensgatan.

Snart ett halvår av systematiska angrepp mot bostäder, skolor, … Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag”

Read more

Israel förbereder fördrivningen av palestinierna från Gaza-området

Flera medier har idag hävdat att Israels regering beslutat att en betydande mängd marktrupper skall dras tillbaka från Gaza-området.

Att det förhåller sig så har bekräftats av talespersoner för den israeliska krigsmakten … Läs mer “Israel förbereder fördrivningen av palestinierna från Gaza-området”

Read more

Det har gått bra för de ensamkommande barnen – för dem som fick chansen

Karin Fridell Anters artikel har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

Karin Fridell Anter:

Året var 2015. Bland de 162 000 personer som sökte asyl i Sverige fanns mer är 35 000 … Läs mer “Det har gått bra för de ensamkommande barnen – för dem som fick chansen”

Read more

Maorierna demonstrerar mot nya regeringen i Nya Zeeland: ”Tillbaka till 1800-talet”

Den nyvalda högerregeringen på Nya Zeeland har beslutat att “se över lagstiftningen” gällande de rättigheter som ursprungsbefolkningen maorierna har.

Det handlar bland annat om att minska användningen av maoriernas språk i myndigheternas … Läs mer “Maorierna demonstrerar mot nya regeringen i Nya Zeeland: ”Tillbaka till 1800-talet””

Read more

SD-führern inspirerad av Kristallnatten: Vill riva religiösa byggnader och angriper folkgrupp

SD-ledaren Jimmie Åkesson mottog jubel och stormande applåder då han idag, på partiets i Västerås pågående så kallade landsdagar, föreslog omedelbart stopp för uppförande av moskéer i Sverige. Jublet steg till taket … Läs mer “SD-führern inspirerad av Kristallnatten: Vill riva religiösa byggnader och angriper folkgrupp”

Read more

Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober

Just nu breder den israeliska krigspropagandan ut sig. Det är viktigare än någonsin att bemöta den. Därför arrangerar Palestinakommittén “Folke Bernadotte” i Eskilstuna nästa solidaritetsdemonstration med Palestina i Eskilstuna nu på lördag … Läs mer “Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober”

Read more

Yttrandefrihetshyckleriet – Hetsen mot muslimer och invandrare med utomeuropeisk bakgrund

Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Morgan Johansson har krävt att den svenska högerregeringen skall bryta sin tystnad om det pågående brännandet av Koranen, och om vad regeringen gör och tänker göra.

Utrikesministern Tobias Billström … Läs mer “Yttrandefrihetshyckleriet – Hetsen mot muslimer och invandrare med utomeuropeisk bakgrund”

Read more

Finlands finansminister vill “spotta på tiggare och misshandla svarta barn”

Finlands nya högerregering har hamnat i blåsväder. Det handlar om rapporter att flera företrädare från Sannfinländarna, SD:s systerparti, avslöjats för rasistiska och nazistiska sympatier.

Nu kräver den samlade oppositionen i Finlands parlament, … Läs mer “Finlands finansminister vill “spotta på tiggare och misshandla svarta barn””

Read more

“Anne Frank var sedeslös och kåtheten själv” – ännu en SD-politiker i blåsväder

SD-politikern Rebecka Fallenkvist har läst några sidor ur Anne Franks dagbok och skriver på sociala medier, Instagram, att Anne Frank var “sedeslös och kåtheten själv”.

Detta har naturligtvis väckt starka känslor:

“Fallenkvist Läs mer ““Anne Frank var sedeslös och kåtheten själv” – ännu en SD-politiker i blåsväder”

Read more

Organisera raseriet mot högerblocket till en bred folklig offensiv!

Ett problem med budskapet i Vänsterpartiets valkampanj var att partiet lovade att ”fixa” till lösningar, och att ”vi” då betydde partiet och riksdagsgruppen, med Nooshi Dadgostar vid rodret. Nu är det viktigt Läs mer “Organisera raseriet mot högerblocket till en bred folklig offensiv!”

Read more

Australisk senator vägrar “svära trohet” enligt protokollet till Storbritanniens drottning Elizabeth II

Storbritanniens sittande monark är formellt statschef i en rad så kallade samväldesländer, några av det brittiska imperiets tidigare kolonier. Australien är ett av dessa länder.

Det hör till “god sed” att de … Läs mer “Australisk senator vägrar “svära trohet” enligt protokollet till Storbritanniens drottning Elizabeth II”

Read more