Deutschland den deutschen är slagord som användes av Hitlerjugend under 1930-1940-talet.

Rasistisk kampsång på Sverigedemokraternas valvaka

Vid Sverigedemokraternas valvaka tog sig riksdagsledamoten David Lång (SD) ton genom att stämma upp i en kampsång som är populär i nazistiska kretsar i Tyskland.

Det var framför Expressens reporter han skanderade slagorden ”Ausländer raus, Ausländer raus” och ”Deutschland den deutschen” som betyder ”Utlänningar ut, Utlänningar ut” och ”Tyskland åt tyskarna”.

När David Lång upptäcker att Expressens reporter spelar in ljudet ropar han:

”Oj, shit, spelar du in det här?”, samtidigt som han försöker ta inspelningsutrustningen från reportern. Därefter lämnar han valvakan.

David Lång, född 1972, är inte ”vem som helst”.

Han blev medlem i SD 1999. Han har varit ledamot i SD:s partistyrelse. Riksdagsledamot sedan 2010. Ledamot i riksdagens skatteutskott sedan 2014. Han har varit ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott. Han har varit ordförande för partiets distrikt i Stockholms stad. Han är författare till SD:s ekonomiska handlingsprogram. Med mera. Således en etablerad och erfaren Sverigedemokrat.

Det är en gammal danslåt, ”L’amour toujours”, som kapats och blivit till en högerextremistisk kampsång:

Unga rika tyskar som sjunger nazistiska ramsor till låten “Lámour Toujours” på ön Sylt har skapat rubriker världen över. Tysklands förbundskansler kallar det “oförlåtligt”, och på Oktoberfest i Bayern förbjuds låten.

– Det är sorgligt att främlingsfientliga krafter får lov att kapa en låt och förstöra den, säger musikkritiker Tali da Silva i en kommentar …

I en video som filmats på baren Pony ser man de unga tyskarna ropa: “Tyskland åt tyskarna, Utlänningar ut!” samtidigt som några gör Hitlerhälsningar … (se lästips)

Nu har alltså de utlänningsfientliga nazistiska slagorden från Tyskland spridit sig till Sverigedemokraternas valvaka. Någon som är förvånad?

Det är ingen tillfällighet att de tyska nazisterna nu skränar “Deutschland den deutschen”. Man återanvänder samma slagord som användes av Hitlerjugend på 1930- och 1940-talet.

I protest mot att nazister kapat låten L’amour toujours har nu unga antirasister i Berlin svarat med att ge den en motsatt refräng:

“Tyskland är multi. Nazisterna ska ut!”

Lästips:

SD-ledamot sjöng högerextrema slagord på valvaka – SVT Nyheter. 10 juni 2024

Lámour Toujours: Från dansklassiker till högerextrem slagsång – SVT Nyheter. 31 maj 2024 (här kan ni länka vidare, baren Pony, och se och höra de skränande nazisterna)

Rolf Waltersson

Uppdatering: David Lång har nu beslutat lämna riksdagen

You May Also Like