Vad skall vi med kapitalet till?

Denna debattartikel har tidigare varit publicerad som ledare i den socialistiska veckotidningen INTERNATIONALEN (nr 43 2018) och i internationalen.se (26/10).

SEB som deltagare i en gigantisk stöld av tyska skattepengar, Nordea som anklagade för att tvätta pengar åt ryska kriminella. Visst går det bra för bankerna, men det var ett tag sedan vi betraktade dem som en grå men pålitlig … Läs mer

Läs mer

Debatt: UNDERHUGGARNA SOM FINANSIERAR BROTTSSYNDIKATET

Denna debattartikel har tidigare (från 25/10) varit publicerad som ledare i proletären.se

Säga vad man vill om bankmaffian, men uppfinningsrik är den. Det visar inte minst förra veckans avslöjande av hur hundratals miljarder har stulits från europeiska skattemyndigheter.

Det kallas det största svindleriet av skatt i Europas historia och bland deltagarna i denna organiserade brottslighet finns Wallenbergarnas SEB.

Upplägget kallas … Läs mer

Läs mer

Expropriera skurkkapitalet – socialisera finanssektorn!

Uttalande från Socialistiska Partiet 18 oktober 2018

Skandalerna duggar allt tätare. Danske Banks mångmiljardtvätt av kriminella nätverks stöldgods och mutmiljoner från Ryssland och andra håll, följs nu av avslöjanden om Nordeas väldiga häleriverksamhet med miljarder från oligarkernas plundringståg i öst. Redan förra våren avslöjades hur motsvarande bortåt 700 miljarder kronor från skövlingen i öst tvättats av banker över hela Europa, … Läs mer

Läs mer

Bankkapitalets självbild

Hej.

När jag bläddrar bland mina gamla bilder, dyker den här upp. Med tanke på hur storbankerna idag vältrar sig i pengar är den här bilden mera aktuell än någonsin. Dessutom ingen “nidbild” av ett “kapitalistsvin” eftersom det är bankens egen reklambild.

Jag tror det var runt 1990. Jag kom åkande genom Södertälje. Fick syn på den här reklampelaren. Jag … Läs mer

Läs mer