Överträdelse av FN-konventionen, fortsatt fattigdom och utvisning av flyktingar

Khrystyna Hevchuk:

FN-konventionens överträdelse, fortsatt fattigdom och flyktingars utvisning – vad innefattar lagförslaget för att förbättra levnadsvillkoren för ukrainska flyktingar?

Den 5 april var sista dagen för bedömningar av ett nytt lagförslag … Läs mer “Överträdelse av FN-konventionen, fortsatt fattigdom och utvisning av flyktingar”

Read more

Fattigdomsrapporten 2022 – ett välfärdssamhälle i förändring

På Internationella fattigdomsdagen den 17 oktober släppte Sveriges Stadsmission sin åttonde fattigdomsrapport som har underrubriken “Ett välfärdssamhälle i förändring”.

Det är ingen munter läsning. Rapporten visar att andelen människor som lever i … Läs mer “Fattigdomsrapporten 2022 – ett välfärdssamhälle i förändring”

Read more

Sämst i klassen – Sverige har störst andel fattigpensionärer bland de Nordiska länderna

Jag har skrivit flera gånger om de usla pensioner som många har i Sverige. Att cirka 300 000 lever som “fattigpensionärer” i ett av världens rikaste länder.

Mitt senaste inlägg var 16 … Läs mer “Sämst i klassen – Sverige har störst andel fattigpensionärer bland de Nordiska länderna”

Read more

Berättelser från Afrika – Dokumentär i SVT2 om dövas situation i Rwanda

Sent på kvällen 27 september, blev jag sittande framför TV:n. Det var STV2 som visade en dokumentär: “Berättelser från Afrika” som handlar om Rwanda (tidigare Ruanda – red. anm.) och situationen för … Läs mer “Berättelser från Afrika – Dokumentär i SVT2 om dövas situation i Rwanda”

Read more

Stadsmissionerna: Regeringen måste sluta blunda för fattigdomen i Sverige

Det finns ett problem när offentlig statistik och politisk debatt inte utgår från verkligheten så som den faktiskt är

Årets Fattigdomsrapport från Sveriges Stadsmissioner visar att närmare två tredjedelar av 200 000 … Läs mer “Stadsmissionerna: Regeringen måste sluta blunda för fattigdomen i Sverige”

Read more