Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato – Nytt nummer av tidningen Larm

Jag har tidigare skrivit om Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato, som nu samlat cirka 200 satirtecknare som ger ut tidningen Larm. Första numret kom ut i juli förra året och andra numret kom ut under hösten. Nu har nummer 1/2024 kommit ut.

Så här presenterar man sig:

Tecknaruppropet är ett oberoende tecknarinitiativ som har signerats av mer än 200 svenska tecknare. Vi säger NEJ till kärnvapen och NEJ till Nato!

Tidningen Larm ges ut av föreningen. Tecknaruppropet vars syfte är att informera om farorna med kärnvapen samt skapa opinion mot kärnvapen och Nato. Vidare att skydda den konstnärliga yttrande- och tryckfriheten och att främja den satiriska bildens roll i samhällsdebatten.

Tidningen Larm är helt tecknarproducerad, allt från det redaktionella materialet till distributionen – den sköts av Tecknaruppropets medverkande som delar ut tidningen i sina hemorter runtom i landet. Det går också att beställa tidningen mot portokostnad. Lär mer om hur du beställer på [Tecknaruppropets hemsida].

“Tecknaruppropet säljer ingenting” Därför är också våt tidning gratis. Den bekostas helt av privata donationer. Ett varmt tack till alla er som bidragit till detta nummer.

Vill du ge ett bidrag? Sätt in en summa på vårt bankgiro: 227-2904 (Tecknaruppropet).

Jag kan lägga till att första numret av Larm finansierades av Svenska Freds (Svenska Freds och Skiljedomsföreningen)

För övrigt begär jag att Sverige ska underteckna och ratificera FN-konventionen om kärnvapenförbud och att riksdagen säger nej till DCA-avtalet som ger USA fritt tillträde till 17 svenska militärbaser där de får härja fritt. Inte ens svensk lag ska gälla för amerikanska militärer och deras anhöriga.

Ni läsa om DCA-avtalet i senaste numret av Larm.

Bilderna i galleriet nedan är avfotograferade från tidningen Larm.

Rolf Waltersson

Lästips:

You May Also Like