Region Stockholm ska nu anställa en hovnarr …

Efter alla turer kring landshövdingen i Stockholms län, förre detta (M)-chefen Anna Kinberg Batra – och hennes skumma anställningsförfarande som är, eller gränsar till, vänskapskorruption – kommer nu uppgifter från en “vanligtvis … Läs mer “Region Stockholm ska nu anställa en hovnarr …”

Read more

Jimmy Jansson signalerar överraskande nyordning inför socialdemokraternas Första Maj

Bland socialdemokraterna i Eskilstuna pågår nu en diskussion om att lägga upp årets Första-Maj-firande på ett helt nytt sätt. Ett förslag har väckts om att i år demonstrera tillsammans med (M). Förslaget … Läs mer “Jimmy Jansson signalerar överraskande nyordning inför socialdemokraternas Första Maj”

Read more

Baudin (S) missar öppet mål när han debatterar partilotterier med moderaterna

Jag såg en ordväxling på SVT mellan socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin och finansmarknadsminister Niklas Wykman (M). Det handlade om regeringens statliga utredning om partilotterier.

Utredningen, som letts av Gunnar Larsson, har kommit … Läs mer “Baudin (S) missar öppet mål när han debatterar partilotterier med moderaterna”

Read more

Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har beskrivit Israels blockad mot Gaza och terrorbombningar mot området som “inte bara en humanitär kris, utan även en kris för mänskligheten”.

En stor majoritet av FN:s medlemstater … Läs mer “Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv”

Read more

Moderaternas svängning från “Öppna era hjärtan” till “Stoppa all invandring”

Det är nog en och annan som förvånat höjer på ögonbrynen inför Moderaternas snabba uppslutning vid Sverigedemokraternas sida. Ulf Kristoffersson, Maria Malmer Stenergard och Elisabeth Svantesson verkar rent lyriska när de beskriver … Läs mer “Moderaternas svängning från “Öppna era hjärtan” till “Stoppa all invandring””

Read more

Insändare om en försöksballong, släppt från stadshuset i Eskilstuna

Eskilstunas kommunalråd Jari Puustinen (M) och Jimmy Jansson (S) har skrivit en gemensam debattartikel som nu publicerats i Dagens Nyheter. I artikeln pläderar de för en M+S-regering i Sverige. Inte så konstigt … Läs mer “Insändare om en försöksballong, släppt från stadshuset i Eskilstuna”

Read more

Moderaternas Ulf Kristersson har passerat en ny anständighetsgräns

Artikelförfattare: Kjell Östberg

Artikeln har tidigare (6/7) varit publicerad i tidningen Internationalen

KOMMENTAR

Almedalsveckan har brutit ut igen. Lite mindre den här gången än de senaste åren. De löjligt höga priserna på … Läs mer “Moderaternas Ulf Kristersson har passerat en ny anständighetsgräns”

Read more

”Eskilstuna privatiserar välfärden”, del 7: Thorengruppen AB ansöker om att fylla guldbyxorna med elevpengar

Stora brister gällande lärartäthet och undervisning är skolföretaget Thorengruppen AB:s signum. Nu har de till Moderaternas Jari Puustinen förtjusning ansökt om att få öppna en skola i Eskilstuna.

En ny skola kan … Läs mer “”Eskilstuna privatiserar välfärden”, del 7: Thorengruppen AB ansöker om att fylla guldbyxorna med elevpengar”

Read more

Möte om ensam-kommandes situation: Duon M och S kritiserades kraftigt

ABF:s stora sal i Eskilstuna var fullsatt den 27 november när Ensamkommandes Förbund Eskilstuna, Tillsammans för Eskilstuna och eFOLKET, anordnade debatt om behandlingen av de ensamkommande afghanska ungdomarna.

I Eskilstuna går den … Läs mer “Möte om ensam-kommandes situation: Duon M och S kritiserades kraftigt”

Read more

S och M i Eskilstuna driver igenom nedskärningar för elever med särskilda behov

Majoritetens förslag på sänkning med 20 miljoner fick hård kritik i kommunfullmäktiges debatt om budgetkomplettering för 2018

I torsdags klubbade kommunfullmäktige den styrande majoritetens förslag till kraftig nedskärning av anslaget till skolorna … Läs mer “S och M i Eskilstuna driver igenom nedskärningar för elever med särskilda behov”

Read more

Ledande S-politiker i Eskilstuna vill se samverkan med högern även på riksnivå

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, ser ett nära samarbete med M som en önskvärd framtida ”järnaxel” i Sveriges partipolitiska landskap

När Eskilstunas kommunstyrelseordförande Jimmy Jansson i dag (31/10) intervjuades i riksradions … Läs mer “Ledande S-politiker i Eskilstuna vill se samverkan med högern även på riksnivå”

Read more