Bildskapare: kalhh / Pixabay.

Demokratin havererade när de svenska makthavarna valde anslutning till NATO och den kärnvapenbestyckade stormakten

Må det gå till historien att svenska folket inte fick höra hur Ann Linde, Magdalena Andersson och Peter Hultqvist tänkte när de sökte medlemskap för Sverige i Nato.

Och hur det gick till när Ann Linde sa ja till kärnvapen på svensk mark. Och hur dessa makthavare tänkte att Sverige skulle bli ett säkrare land om vi gick med i en amerikansk kärnvapenorganisation.

Vi fick aldrig veta, för det fanns inga diskussioner med det svenska folket om detta. Vilket det heller inte fanns innan DCA-avtalet (om USA:s tillgång till 17 militärbaser i Sverige) blev påskrivet den 5 dec 2023 mellan Sveriges försvarsminister Pål Jonson och USAs försvarsminister Lloyd Austin.

Det svenska folket fick inte ha synpunkter på om de ville ha amerikanska militärer med familjer placerade på 17 militära baser i landet med egna strafflagar och med egna militära vapensystem, som ska få makt över luften, marken och havet.

Hoppas det går till historien att svenska folket varken fick ha synpunkter om medlemskap i Nato eller synpunkter på DCA-avtalet. Och om vi därmed ville ha USAs kärnvapen på vår mark riktade mot Ryssland som vi därmed blev fiende till.

Hoppas de nämnda makthavarna får många anmälningar till Polis, KU och Åklagarmyndigheten, så det går till historien om hur det gick till, när Sverige blev fiende till Ryssland efter mer än 200 års fred mellan länderna.

Charlotte Thege,
Hägersten

You May Also Like