Idag är det 38 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme avrättades

Fredagen den 28 februari 1986 mördades Olof Palme vid korsningen Sveavägen-Tunnelgatan. Utifrån ett bandat larm från mordplatsen till Länsalarmeringens 90 000 vet vi att skottet som ledde till Olof Palmes omedelbara död … Läs mer “Idag är det 38 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme avrättades”

Read more

Mordet på Olof Palme – Spåren från Gamla stan och Sveavägen den 28 februari 1986

Mordet den 28 februari 1986 på Sveriges statsminister och det socialdemokratiska partiets ordförande Olof Palme var ett attentat mot demokratin och den svenska arbetarrörelsen. Det skapade djup sorg bland miljoner och åter … Läs mer “Mordet på Olof Palme – Spåren från Gamla stan och Sveavägen den 28 februari 1986”

Read more

David Talbots bok om Allen Dulles och CIA: En studie i cynism och iskall, gränslös grymhet

David Talbot, grävande journalist som medverkat i publikationer som Time Magazine, New Yorker och Rolling Stone, har tidigare rönt stor uppmärksamhet och uppskattning som författare till boken Brothers: the Hidden Years of … Läs mer “David Talbots bok om Allen Dulles och CIA: En studie i cynism och iskall, gränslös grymhet”

Read more

NATO:s medlemsländer: USA:s kvasikolonier – exemplet Italien

Operation Gladio kallades i Italien det nätverk av beväpnade högerextremister – och delar av militären och poliskåren – som på CIA:s initiativ upprättades i Italien. Organisationen gjorde fram till och med 80-talet

Läs mer “NATO:s medlemsländer: USA:s kvasikolonier – exemplet Italien”
Read more