Bolagsvinsterna inom den privatiserade välfärdssektorn har kryddats med “extravinster” baserade på fusk

Att privatiseringarna inom skola,vård och omsorg inneburit att skattemedel runnit in i privata profitörers fickor och ovanpå det öppnat för omfattande fusk är ingen hemlighet. Dessutom har rent kriminella nätverk nu upptäckt … Läs mer “Bolagsvinsterna inom den privatiserade välfärdssektorn har kryddats med “extravinster” baserade på fusk”

Read more

Privata svenska skolföretag satsar inhåvade vinster på utlandsexpansion

Näringsminister Mikael Damberg (s) ifrågasatt

Academia, Kunskapsskolan och Engelska skolan, de största svenska skolföretagen satsar sina vinster på utlandsexpansion.

Avslöjandet i Lärarnas tidning, som ges ut av fackförbundet Lärarförbundet, har resulterat i … Läs mer “Privata svenska skolföretag satsar inhåvade vinster på utlandsexpansion”

Read more

Tillsammans för Eskilstuna mot profitjakt i välfärden

I Eskilstuna har kommunstyrets tre partier, socialdemokraterna, moderaterna och centern av beslutat att privatisera fyra hemtjänstdistrikt. Det är det multinationella bolaget Attendo som fått uppdraget. Av kommunfullmäktiges partier har endast Vänsterpartiet reserverat … Läs mer “Tillsammans för Eskilstuna mot profitjakt i välfärden”

Read more

Ledare: Stoppa privatiseringen av hemtjänsten i Eskilstuna!

Den politiska majoriteten i Eskilstuna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet, har beslutat att ge det multinationella bolaget Attendo uppdrag att ta över en del av hemtjänsten. Samtidigt hotar man att lägga ner det … Läs mer “Ledare: Stoppa privatiseringen av hemtjänsten i Eskilstuna!”

Read more

Vinster i välfärden – en tillbakablick och läget idag

Frågan om vinster välfärden har under flera år varit en av de hetaste politiska frågorna i Sverige. Hösten 2011 uppdagades vårdskandaler på ett äldreboende som drevs av riskkapitalägda vårdkoncernen Carema. Därefter exploderade … Läs mer “Vinster i välfärden – en tillbakablick och läget idag”

Read more