Redbull ger dig vingar.

Coca Cola, Red Bull, eller kanske Oatly havredryck – Hur laddar man bäst inför en idrottstävling

Det gick ju åt pipsvängen i semifinalen. 0-4 i baken mot England. Experterna analyserar och dissekerar nu matchen stycke för stycke, bit för bit, sekund för sekund, passning för passning, hands eller inte hands, offside eller inte offside, gult kort eller inte gult kort, rätt spelarbyte eller inte rätt spelarbyte och borde spelarbytet gjorts tidigare eller senare, om det nu över huvud taget var rätt eller fel spelare som byttes ut och rätt eller fel spelare som byttes in.

Och låg verkligen hela bollen stilla när hörn- och frisparkarna slogs?

Vad var det som gick fel? För det kan ju inte vara så enkelt som att England var det bättre laget – i alla fall vid just den här matchen?

Experterna “på nätet”, som ju är experter på allting, skyller på målvakten som nu överöses med hat- och hotfulla kommentarer där till och med hennes utseende var orsak till förlusten.

Men det är en sak som alla experter missat. Uppladdningen! Var uppladdningen den rätta?

Det gäller ju att vara full av energi – både fysiskt och mentalt. Hade laget laddat upp på rätt sätt?

Jag ser på bilder att spelarna laddar upp med CocaCola.

Jag vill inte påstå att jag är expert. Men jag har mina dubier när det gäller CocaCola. Visserligen lovar reklamen; “Things go better with Coke”. Men gäller det även bollsparkande? Går bollsparkandet better with Coke?

Vill man nå idrottsliga framgångar skulle jag nog förespråka Red Bull för då får man “vingar för pengarna”, vilket måste vara en klar fördel, inte minst vid nickdueller. Men även för en målvakt som snabbt måste fara fram och tillbaka som ett jehu mellan stolparna.

“Red Bull ger dig vingar”.

Men så har vi Oatly havredryck, en energikälla som resulterat i Sarah Sjöströms många idrottsliga framgångar i simbassängerna. Redan några veckor efter att hon började med Oatly havredryck slog hon nytt världsrekord.

Det finns också andra energikällor som tycks vara helt bortglömda.

Bamse och Dunderhonungen.

Karl-Afred som får sina krafter av spenat.

För att inte tala om Stålmannen som får kraften från kryptonit. Men då närmar man sig nog gränsen för otillåten dopning.

Här har experterna något att bita i.

PS. Även herrlandslagsspelare och tränare gör reklam för CocaCola. Eftersom det går ganska dåligt för dem just nu är det på sätt och vis dålig reklam för Cocacola att förknippas med förluster.

Vi får trösta oss med att Sveriges herrlandslag i alla fall slog Färöarna i EM-kvalet 2020 – både på borta- och hemmaplan.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like