Förlita er inte på de feta och braskande rubrikerna – Läs även det finstilta

31 mars sprider ett flertal svenska tidningar en artikel med rubriken; ”KANADAS REGERING VILL SE GRATIS P-PILLER”.

Jag blir alltid misstänksam när det påstås att något är gratis. ”Gratis” betyder oftast att … Läs mer “Förlita er inte på de feta och braskande rubrikerna – Läs även det finstilta”

Read more

Ungern får stark kritik för att undergräva mediefriheten och rättsstatens principer

I en ny rapport riktar Human Rights Watch stark kritik mot Ungern och det styrande regeringspartiet Fidesz, som leds av Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Fidesz betecknas som ett nationalkonservativt parti, ja till … Läs mer “Ungern får stark kritik för att undergräva mediefriheten och rättsstatens principer”

Read more

Kampen om läsarna allt hårdare – Expressen har gjort det omöjliga. Man har övertrumfat Aftonbladets senaste “avslöjande”

25 december skrev jag ett inlägg om tidningarnas löpsedlar där man blir allt mer desperat i sin iver att övertrumfa varandra med braskande och säljande “nyheter”.

Då var det Aftonbladets löpsedel från … Läs mer “Kampen om läsarna allt hårdare – Expressen har gjort det omöjliga. Man har övertrumfat Aftonbladets senaste “avslöjande””

Read more

Uppdaterade lagar utnyttjas i den slentrianmässigt illvilliga propagandan mot Kuba

En översyn av Kubas lagar från 1987 utnyttjas av den antikubanska propagandan. Aftonbladet, Göteborgsposten, Eskilstuna-Kuriren med flera tidningar har exakt likalydande artiklar från TT där de påstår att det gäller skärpningar mot Läs mer “Uppdaterade lagar utnyttjas i den slentrianmässigt illvilliga propagandan mot Kuba”

Read more

Är botten nådd? – Eller kan man sjunka ännu djupare i kändisträsket?

Kändisar och skvallermedia lever i symbios. Båda är beroende av varandra. Det tävlas om vem som får mest medialt utrymme, eftersom det finns ett samband mellan medial uppmärksamhet och ekonomisk vinning. Och … Läs mer “Är botten nådd? – Eller kan man sjunka ännu djupare i kändisträsket?”

Read more

Att vara liberal är lite som “Dr Jekyll och mr Hyde”

Det var Gunnar Helén, folkpartiledare 1969-1975, som myntade begreppet: “Att vara liberal är att vara kluven”.

Möjligen syftade han på de två huvudfalangerna inom liberalismen – socialliberalismen, som jag brukar kalla “liberalism … Läs mer “Att vara liberal är lite som “Dr Jekyll och mr Hyde””

Read more

Eskilstuna-Kurirens säljs – Oro bland de anställda

Eskilstuna-Kuriren säljs. Den stiftelse som äger Eskilstuna-Kuriren säljer nu tidningen samt de övriga tidningarna som ingår i Sörmlands Media – Sörmlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren – till den privata tidningskoncernen NTM.

NTM är … Läs mer “Eskilstuna-Kurirens säljs – Oro bland de anställda”

Read more