Kan vi klara oss utan dessa pinnar en tid – eller finns det risk för att masshysteri bryter ut?

Men vart fan är vi på väg – Nu är det stor brist på salta pinnar också

Krig och elände, flyktingströmmar, brist på färdigskalade räkor, klimatkatastrof och extremväder, Putinpriser, Erdoğan jävlas med oss, SD-politiker styckmördade vän.

Som om inte detta vore nog. Nu råder det också brist på salta pinnar i våra butiker.

Kaleida Jacobson, 47, har varit på jakt efter sitt favoritsnacks i flera veckor. Hon och hennes man har varit i en mängd butiker i Storstockholm och letat efter salta pinnar – utan framgång. I hela landet råder det brist på det klassiska tilltugget.

Mysfaktorn påverkas

– Det blir ju problem när man ska ha mys. Det är väldigt tråkigt. Det är ju ett perfekt snacks när man sitter och småpratar med varandra, säger Kaleida Jacobson till Aftonbladet.

Aftonbladet har nu tagit tag i frågan och undersökt hur det egentligen står till med salta pinnar-bristen.

Det är grävande journalistik när den är som bäst.

Flera butiker som Aftonbladet varit i kontakt med bekräftar att de salta pinnarna saknats från hyllorna under ett par veckors tid.

– Det stämmer att det är brist på salta pinnar, fabriken som tillverkar dem har haft produktionsproblem. Det har nog inte varit helt soprent på hyllorna, men nu väntar vi i alla fall snart in nya salta pinnar, säger Willys pressansvariga Johanna Euren till Aftonbladet.

Även ICA-butikerna har tillfälliga leveransproblem:

– Det kan bero på en rad faktorer som till exempel pandemin, containerbrist eller kriget i Ukraina, säger Gabriella Olsson, pressansvarig på ICA.

För de som handlar på Coop ser det verkligen dystert ut. Där förväntar man sig inte få in några salta pinnar “förrän framåt hösten”.

Putins fel

Det ante mig – att det är Putins fel att det saknas salta pinnar i butikerna. Förmodligen en hämnd för att Arla bytte förpackning på sin ryska kefir.

Nu är det bara en tidsfråga innan salta pinnar börjar säljas på svarta börsen-handeln till skyhöga priser.

Folk som är desperata är beredda att betala vad som helst för en förpackning salta pinnar.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like