Hjälp! – Postkodlotteriet förföljer mig

8 oktober hade jag ett inlägg om Postkodlotteriet som just nu är inne i en massiv reklamkampanj. Man möts av reklam vart man än vänder sig. Man är inte fredad någonstans från deras förföriska och fantastiska erbjudanden: “var med och dela på 20 miljoner”, “just nu en elegant ljusstake på köpet” och så vidare.

Dagen efter att min artikel fanns att läsa på eFOLKET fick jag ännu ett stort brev i A4-format med fantastiska erbjudanden. På alla glättiga bilder var det ingen hejd på allt guldregn som föll över de lyckliga vinnarna.

Dessutom är varje brev från Postkodlotteriet personligt utformat. Det brev jag fick är riktat till mig personligen:

“Rolf Tore, ta chansen att få vara med och dela på 20 miljoner”.

Men den här personliga inbjudan skaver något. Visserligen är mina förnamn Rolf Tore. Tore efter min pappa. Men mitt tilltalsnamn är Rolf. Så när jag, Rolf Tore, får dessa fantastiska erbjudanden känns det som att Postkodlotteriet inte har full koll på läget. Det personliga tilltalet blir en aning opersonligt.

Och detta med en förgylld container, en “drömcontainer”, för att dela ut 20 miljoner. Tar 20 miljoner kronor så stor plats? Eller delas vinsten ut i mynt så att det krävs en hel container för att få plats med 20 miljoner i 1- 2- och 10-kronor.

Och som “grädde på moset” – idag fick jag ett telefonsamtal. En glad röst i luren:

“Hej Rolf Tore. Jag heter Patrik och ringer från Postkodlotteriet. Jag har ett fantastiskt erbjudande till dig”.

Jag känner mig förföljd av Postkodlotteriet.

Lästips:

PS. Jag är inte ute för att kritisera just Postkodlotteriet. Vad jag vill komma åt är ett samhälle som alltmer handlar om att vi ska jaga pengar, och där pengar är liktydigt med lycka.

Det är Postkodlotteriet. Det är alla dessa bolag för casinospel. Det är aktie- och börsspekulation. Det är alla dessa tips vi får dagligen i media – “så blir du miljonär”, “så blir du rik medan du sover” och så vidare.

Rolf Waltersson

You May Also Like