Bildskapare: Gerd Altmann / Pixabay.

Andi Olluri: Fabricerade personangrepp när argumenten inte räcker till

Artiklar av frilansskribenten Andi Olluri har publicerats av bland andra eFOLKET. Artiklarna har genomgående kännetecknats av kritik mot främst Västs politik i förhållande till Tredje världen och, enligt Olluri, dominerande västmediers nykoloniala medlöperi.

Andi Olluris artiklar har också kännetecknats av en ambitiös källredovisning.

Nedan följer ett svar som Olluri riktar mot dem som i olika medier valt att angripa honom. 

********

Först och främst det viktigaste av allt: man ska vara på det klara med att inga seriösa försök gjorts till att ens försöka bemöta meriterna i de argument som jag och studentrörelsen fört fram. I alla fall har inga sådana försök kommit till min kännedom.

Men i denna text talar jag enbart utifrån, och i egenskap av, mig själv. Vi har alltså att göra med enbart personangrepp och karaktärsmord, vilket i sig är ett passivt erkännande från dessa individer att de inte är kapabla att bemöta argumenten och dess meriter.

Nu över till personangreppen som riktats och tanklöst upprepats mot mig – av desperata individer såsom Jonathan Leman, Daniel Schatz och David Ingerö – vilka alla undantagslöst är helt obefogade, hopplöst förvirrade och uppenbart självmotsägande.

Argumentationen i angreppen lyder ungefär så här: Olluri har publicerat insändare i särskilda tidningar, och därför är jag (Olluri) sympatiska till det material och den agenda som förekommer i dessa, och därmed är jag tydligen både nazist och pro-ryss (en lustig kombination, kan man tycka), rasist, islamofob, islamist och så vidare.

Återigen: inte för att man kan hitta en partikel bevis för detta i något jag skrivit (snarare totalt tvärtom såklart), utan snarare eftersom några insändare jag skrivit publicerats i tidskrifter som man hävdar uttrycker sådana åsikter. Vi återkommer till detta längre ned.

Inte nog med att detta är nonsens; snarare kan det inte möjligtvis tas på allvar, ens av de som riktar anklagelserna mot mig, och bevisas nämligen av den standard de själva använder sig av.

Enligt deras standard måste jag vara både vänsterextremistisk antirasist, högerextrem och sympatisk till liberala centern i media – samtidigt. Jag har nämligen publicerats (hela tiden som icke-anställd “frilansare”, obetald än idag) i endast vänstertidningar såsom Global Politics, eFOLKET, Syre, Flamman, Proletären, Parabol (för att inte räkna med ett flertal engelskspråkiga marxist-socialistiska, anti-imperialistiska sajter) och andra tidningar sedan jag började skriva för flera år sedan. Alltså är jag en högerextrem vänsterextremist enligt mina motståndares egen standard.

Men mest av allt borde jag, återigen enligt deras standard,  vara extremt pro-mainstream-media, nästan bortom vad ord kan beskriva.

Jag har nämligen inte bara publicerats i några av dessa (till exempel är den första texten jag någonsin fick ut, i februari 2020, publicerad i Bohusläningen – en tidning jag kritiserat för att liksom övriga mainstream regelbundet förespråka massmord, anfallskrig, rasistisk imperialism och annat).

Faktum är nämligen att jag har bönat och bett dem som en hund om att bli publicerad med vid det här laget säkert ett hundratal insändare och publikationer för bland andra DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan och andra. Jag är alltså radikalt, nästan pinsamt pro-mainstream media trots att hela mitt livsverk – säkert något tusental sidor vid det här laget – gått ut på att kritisera dem.

Och på det här viset kan jag fortsätta illustrera absurditeten i smutskastarnas barnlekar, men det hade inte resulterat i mycket annat än att sparka in vidöppna dörrar.

Varför har jag då publicerat insändare i Nya Dagbladet och Newsvoice (endast några få av den totala mängden texter jag skrivit)? Av samma skäl som jag även skickar mina texter till andra tidningar vars redaktionella linje jag också finner avskyvärd: för att nå ut till folk, precis som alla skribenter försöker.

Och dessa texter skickar jag alltid samtidigt till flera tidningar, varför varenda text jag skrivit och publicerat i Nya Dagbladet och Newsvoice förresten finns publicerade också i vänstertidningar, såsom eFOLKET, Syre och så vidare. Men att nämna detta faktum hade ju röjt kulisserna om min extrema passion för högerpolitik.

Låt mig avsluta med att påpeka det kanske allra mest självklara: att publiceras i Nya Dagbladet och Newsvoice betraktar jag som ganska okontroversiellt. Om man jämför de anklagelser som riktat mot dessa två, och antar att de stämmer (jag vet inte och bryr mig inte något särskilt heller), är de inte ens en droppe i havet i jämförelse med den avskyvärda rasistiska smörja som publiceras i de mainstreamtidningar jag regelbundet kontaktar och vädjar om att få publiceras i, och tidigare publicerats i. Deras dagliga rasism, massmordsentusiasm, apologetik för anfallskrig och folkmord får synderna hos Nya Dagbladet och Newsvoice att blekna i jämförelse, både i kvalité och kvantitet.

Notera att detta är en faktamässig fråga, som lätt går att verifiera, och som jag och andra illustrerat i hundratals sidor dokumentation, och därför skrupulöst undviks av Leman och övriga kommissarier, som likt de gamla goda kommunistpartierna under stalinisteran spanade och sökte efter dem som vågade avvika ens en tum från Partilinjen.

Andi Olluri

Lästips om artiklar som tidigare varit publicerade i eFOLKET:

Iran och den svenska följsamma terrorkulturen – Om att lyssna till husbondens röst – 23 april 2024

Andi Olluri om palestinska och ryska fångar i svensk propaganda – 18 mars 2024

Andi Olluri: Sluta finansiera terrorism – eller? – 6 mars 2024

Västerländska medier och Aleksej Navalnyj – 19 februari 2024

Andi Olluri om Västs strypning av finansieringen av FN:s flyktingbistånd till Gaza – 30 januari 2024

Andi Olluri om ICC, Ryssland och Israel – 21 december 2023

Bakom Israels “rätt till självförsvar”: Spektakulära prestationer av propaganda – 2 december 2023

23/11 – Väst i Afrika idag: kolonialism med ett pudrat ansikte – 23 november 2023

Andi Olluri: Israel-Hamas-kriget – En första reaktion – 13 oktober 2023

Propaganda i konkreta siffror – Var går gränsen för vad som i svenska medier får sägas om ukrainakriget? – 20 september 2023

Debatt – Andi Olluri: Västerländskt “stöd” till Ukraina? Århundradets propagandakupp – 4 september 2023

Stoppa förtrycket och den pågående statliga massterrorn i Egypten! – 27 augusti 2023

Andi Olluri: Israels terror mot Palestina; en illustration av våra “värderingar” – 23 juli 2023

11/6 – Nordkorea och diplomati: propagandasystemet triumferar ånyo – 11 juni 2023

20/5 – Ukrainsk sommar: den västerländska militaristiska propagandamaskinen tröskar vidare – 20 maj 2023

You May Also Like