Christer Bergström tror att ett nytt vänsteralternativ kan bli landets största parti redan i valet 2026

Till Christer Bergströms inlägg finns fogad en kommentar från eFOLKETs leddarredaktion.

Christer Bergström:

Medan bomberna faller över Gaza, de döda räknas i tiotusental, och den koloniala skurkstaten Israel förbereder en attack mot … Läs mer “Christer Bergström tror att ett nytt vänsteralternativ kan bli landets största parti redan i valet 2026”

Read more

Nu krävs en samverkande antimilitaristisk röd-grön vänster

Den skenande militarismen, det brännande hotet mot klimat den biologiska mångfalden, de ökande inkomstklyftorna och tillväxten av fascistoida högerströmningar och partier måste slås tillbaka.

För den socialistiska röd-gröna vänstern handlar det om … Läs mer “Nu krävs en samverkande antimilitaristisk röd-grön vänster”

Read more

Ecuador: Klasskampen och landets “oavslutade affärer”

Elson Concepción Pérez, Granma 230521 – Ecuador y sus «asuntos pendientes» – Översättning: Christine Vaple – Artikeln har tidigare varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

*****

Ecuadors högerpresident, bankiren Guillermo Lasso, hotas … Läs mer “Ecuador: Klasskampen och landets “oavslutade affärer””

Read more

Vänstern får inte blunda för maktfrågan!

Kjell Östberg understryker i detta debattinlägg behovet och nödvändigheten av en stark socialistisk vänster. Ett socialistiskt program måste, enligt Östberg, innehålla en serie mobiliserande reformkrav, vilka sammantagna utmanar den rådanda destruktiva kapitalistiska Läs mer “Vänstern får inte blunda för maktfrågan!”

Read more

Kjell Östberg: Nu är det dags att börja bygga motståndet!

Kjell Östbergs debattartikel har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

*****

Enligt SVT:s valundersökning VALU placerar sig 43 procent av väljarna till höger mot 37 till vänster. Det bekräftas av den socialdemokratiska … Läs mer “Kjell Östberg: Nu är det dags att börja bygga motståndet!”

Read more

Organisera raseriet mot högerblocket till en bred folklig offensiv!

Ett problem med budskapet i Vänsterpartiets valkampanj var att partiet lovade att ”fixa” till lösningar, och att ”vi” då betydde partiet och riksdagsgruppen, med Nooshi Dadgostar vid rodret. Nu är det viktigt Läs mer “Organisera raseriet mot högerblocket till en bred folklig offensiv!”

Read more

Stoppa borgar-högerns regeringsplaner! Rösta mot det konservativa blocket!

Författaren till debattinlägget menar att den socialistiska och rödgröna vänstern måste anta en inriktning på strid för en mycket grundlig samhällsomdaning. Nu på valdagen handlar det om att den aggressiva borgar-högern hindras Läs mer “Stoppa borgar-högerns regeringsplaner! Rösta mot det konservativa blocket!”

Read more

En kämpe för demokrati, fred, miljö och social rättvisa: Anna Lindhagen, 1870 – 1941

Kjell Andersson:

Anna Lindhagen växte upp i ett borgerligt hem i Stockholm. Hennes bror Carl Lindhagen var vid den tiden borgmästare i huvudstaden. Hon utbildade sig först till sjuksköterska inom Röda … Läs mer “En kämpe för demokrati, fred, miljö och social rättvisa: Anna Lindhagen, 1870 – 1941”

Read more