En kämpe för jämlikhet och rättvisa har gått bort – Harry Belafonte är död

Igår, 25 april, möttes vi av beskedet att Harry Belafonte är död. Kanske inte helt oväntat eftersom han uppnått den aktningsvärda åldern av 96 år. Men ändå tragiskt eftersom världen nu mist … Läs mer “En kämpe för jämlikhet och rättvisa har gått bort – Harry Belafonte är död”

Read more

Rasismen och vit överhöghet i USA utmanas av det kubanska exemplet

Franklin Frederick, Monthly Review 211213 (med källor i originalet. Översättning och nedkortning: Z.Tiroler)

Cuba’s defiant contributions to the fight against racism and white supremacy

Det som ligger bakom rasism som ett politiskt … Läs mer “Rasismen och vit överhöghet i USA utmanas av det kubanska exemplet”

Read more

“Strange fruit” – När slumpen gjorde att jag plötsligt förstod …

När jag är ute med bilens lyssnar jag alltid på Sveriges Radio P1 som har många intressanta program som handlar om sådant som de kommersiella kanalerna aldrig ens skulle komma på tanken … Läs mer ““Strange fruit” – När slumpen gjorde att jag plötsligt förstod …”

Read more

Vilken roll kan/bör minoritetsaktioner spela i en socialistisk politik?

Mordet på afroamerikanen George Floyd i Minneapolis blev utlösande faktor för en omfattande antirasistisk massrevolt. Den började i Minneapolis, men spreds snabbt över hela USA och inspirerade till antirasistiska manifestationer i Europa … Läs mer “Vilken roll kan/bör minoritetsaktioner spela i en socialistisk politik?”

Read more

Föreläsning om antirasistisk strategi på ABF i Eskilstuna

Den 18 oktober anordnade Vänsterpartiet Eskilstuna en föreläsning om antirasistisk strategi. Föreläsningen hölls på ABF och föreläsare var Nathalie Söderberg.

Föreläsningen började med att Nathalie Söderberg frågade publiken hur dom anser att … Läs mer “Föreläsning om antirasistisk strategi på ABF i Eskilstuna”

Read more