Blir Skottland eller USA föredömet för framtidens sjukvård?

Denna debattartikel, författad av Lars Taxén, har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

Vården i Sverige är baserad på konkurrens. Regionernas politiker lägger en budget som används för att upphandla vård från … Läs mer “Blir Skottland eller USA föredömet för framtidens sjukvård?”

Read more

Lärarprotester i Malmö – “Det här går inte längre!”

  • Per Leanders intervjuartikel har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

Fackförbundet Sveriges Lärare organiserade lördagen den 10 juni en stor demonstration i Malmö mot nedskärningarna i skolan som samlade runt tusen personer … Läs mer “Lärarprotester i Malmö – “Det här går inte längre!””

Read more

Ett tjugotal klubbar inom Seko kräver att förbundsordföranden avgår

Rasmus Klockljungs intervju med Mikael Hedlund har tidigare vari publicerad i tidningen Internationalen. Mikael Hedlund är ordförande fackklubben Seko Lokförarna SJ Stockholm/Hagalund.

*****

Missnöjet med avtalet gör att drygt 20 klubbar inom Läs mer “Ett tjugotal klubbar inom Seko kräver att förbundsordföranden avgår”

Read more

Avtalsrörelsen: “SEKO-ledningen la’ sig platt för Almega”

Avtalet mellan fackförbundet SEKO och arbetsgivarsidans Almega blev ett svidande nederlag för medlemmarna och en seger på i princip alla punkter för Almega. SEKOS förbundsledning svek å det grövsta. Det skriver insändarskribenten, Läs mer “Avtalsrörelsen: “SEKO-ledningen la’ sig platt för Almega””

Read more

Avtalsrörelsen: Transport och Hamn på egen kurs

Per Leanders intervju med Transports avtalssekreterare Peter Winstén och Erik Helgeson från Hamnarbetarförbundets Göteborgsavdelning har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

 

*****

I årets avtalsrörelse sticker Transportarbetarförbundet ut med sitt lönekrav … Läs mer “Avtalsrörelsen: Transport och Hamn på egen kurs”

Read more

“Det som nu sker på pendeln kommer få följdverkningar inom hela branschen”

Att tågvärdar avskaffas kommer på intet vis gynna allmänheten, men – follow the money, då blir det glasklart vilka som kommer profitera. Det skriver Monica Aundotter, medlem i SEKO pendelklubben.

Artikeln har Läs mer ““Det som nu sker på pendeln kommer få följdverkningar inom hela branschen””

Read more

Facklig aktivist inom Handels i Eskilstuna: “Det kan absolut bli strejk!”

Per Leander har intervjuat Irena Tyszko, facklig aktivist på H&M:s lager i Eskilstuna. Artikeln har tidigare (5/3) varit publicerad på tidningen Internationalens hemsida.

*****

Avtalsrörelsen är i full gång och det drar … Läs mer “Facklig aktivist inom Handels i Eskilstuna: “Det kan absolut bli strejk!””

Read more

Danmark: Regeringen vill finansiera militär upprustning genom avskaffande av helgdag

I söndags demonstrerade över 50 000 människor i Köpenhamn mot regeringens planer.

Den danska regeringen har lagt fram förslaget att avskaffa Den Store Bededagen (Bönedagen) som helgdag. Bededagen infördes 1686 och infaller … Läs mer “Danmark: Regeringen vill finansiera militär upprustning genom avskaffande av helgdag”

Read more

Ledningarna i Kommunal och Metall svek i LAS-frågan: Motståndet måste komma underifrån!

I och med att ledningarna för IF Metall och Kommunal beslutat sig för att ansluta sina förbund till PTK/SN-avtalet är LO splittrat och fältet helt öppet för regering och riksdag att skriva

Läs mer “Ledningarna i Kommunal och Metall svek i LAS-frågan: Motståndet måste komma underifrån!”
Read more

Bläckfiskföretagen möts av skepsis även på liberala ledarsidor – dock inte på alla …

Idag (19/8) riktar också Dagens Nyheters ledarsida skarp kritik mot regeringens underdånighet gentemot Amazon, Google och Facebook. Rubriken lyder: Företagsjättar ska inte gynnas med skattepengar.

I ledaren skriver DN om de … Läs mer “Bläckfiskföretagen möts av skepsis även på liberala ledarsidor – dock inte på alla …”

Read more

Det ökända arbetarfientliga USA-bolaget Amazon välkomnas till Eskilstuna av kommunledningen

Det ökända storföretaget Amazon, ägt av världens rikaste man Jeff Bezos, ska inom kort öppna ett storlager för e-handel i Eskilstuna. Det kommer att ligga i den så kallade logistiparken i Kjula.Lagret, … Läs mer “Det ökända arbetarfientliga USA-bolaget Amazon välkomnas till Eskilstuna av kommunledningen”

Read more

Den borgerliga riksdagsmajoritetens nyliberala ideologi går före att rädda liv

Regeringens förslag om att stärka möjligheten för regionala skyddsombud att stoppa arbeten som riskerar liv och hälsa blockeras nu av högerpartierna i riksdagen. Hemtjänstpersonalen är en yrkesgrupp som drabbas. Arbetsmarknadsministern och Vänsterpartiet … Läs mer “Den borgerliga riksdagsmajoritetens nyliberala ideologi går före att rädda liv”

Read more