Lärarfacket kräver stopp på förödande neddragningar inom skolan – Pengar och reala resurser finns!

Samtidigt som alla politiska partier i högtidliga sammanhang bedyrar att skolan är av fundamental vikt för samhället rullar nu över landet en våg av beslut om neddragningar. Även Eskilstuna är drabbat.

Mot … Läs mer “Lärarfacket kräver stopp på förödande neddragningar inom skolan – Pengar och reala resurser finns!”

Read more

Eskilstuna: Hälsning med viktig information till Gymnasienämndens samtliga ledamöter

Sofia Blomquist och Cathrin Vinge, lärare på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna, har skickat en hälsning med viktig information till samtliga medlemmar i Eskilstuna Kommuns Gymnasienämnd.

eFOLKET har tidigare publicerat en artikel Läs mer “Eskilstuna: Hälsning med viktig information till Gymnasienämndens samtliga ledamöter”

Read more

Eskilstuna på onsdag: Opinionsmöte till försvar för Årbyskolans högstadium

Onsdag 5 juni anordnar aktionsgruppen Initiativ Behåll Årbyskolans högstadium ett opinionsmöte. Platsen är korsningen Kungsgatan-Kriebsensgatan, utanför City-varuhuset.

Opinionsmötet inleds 17.00.

Planen på att lägga ner högstadiet har bland skolans lärare och elever … Läs mer “Eskilstuna på onsdag: Opinionsmöte till försvar för Årbyskolans högstadium”

Read more

Årbyskolans högstadium: Nedläggningsförslaget möter beslutsamt motstånd

Den av kommunstyret aviserade planen på nedläggning av Årbyskolans högstadium har orsakat stor upprördhet. Starka reaktioner har kommit såväl från lärarna och eleverna på Årbyskolan som från föräldrar och den fackliga organisationen … Läs mer “Årbyskolans högstadium: Nedläggningsförslaget möter beslutsamt motstånd”

Read more

Kraftiga protester: “Behåll S:t Eskils A-hus!”

Det plötsligt lanserade förslaget från S&M-styret och förvaltningsledningen om att stänga S:t Eskils gymnasiums huvudbyggnad, och där inrätta “annan verksamhet”, har förvånat och upprört många.

Beslutet ska tas 13 juni. Oppositionspartierna är … Läs mer “Kraftiga protester: “Behåll S:t Eskils A-hus!””

Read more

Eskilstuna: Klarspråk från Kommunal och lärarfacket om kommunstyrets neddragningsplaner inom skolan

Flera hundra Eskilstuna-bor slöt igår upp på Fristadstorget när Kommunal och Sveriges Lärare i Eskilstuna anordnade en manifestation i protest mot kommunstyrets planer på ytterligare neddragningar inom förskolan, grundskolan och gymnasiet.

Cecilia … Läs mer “Eskilstuna: Klarspråk från Kommunal och lärarfacket om kommunstyrets neddragningsplaner inom skolan”

Read more

Eskilstuna: Kommunal och lärarfacket organiserar manifestation mot neddragningarna inom skolan

I morgon, lördagen den 4/5, anordnar fackförbunden Kommunal och Sveriges Lärare i Eskilstuna en manifestation mot kommunstyrets planer på neddragningar inom skolan.

Manifestationen inleds klockan 10.00, och platsen är Fristadstorget.

Sveriges Lärare … Läs mer “Eskilstuna: Kommunal och lärarfacket organiserar manifestation mot neddragningarna inom skolan”

Read more

Facken avvisar bestämt Eskilstuna kommuns neddragningsplan gällande förskolan

Både Kommunal och Sveriges Lärare i Eskilstuna vänder sig med kraft mot kommunens plan på ytterligare nedskärningar inom förskolan.

Den neddragningsplan som nu aviserats handlar i första hand om att drygt 101 … Läs mer “Facken avvisar bestämt Eskilstuna kommuns neddragningsplan gällande förskolan”

Read more

Elevprotest: Ta inte bort mjölken från skolbespisningarna!

Insändarskribenten Albin Tran är elev på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna

(M) vill ta bort mjölken. Det är en kollektiv bestraffning.

Mjölken är standard på skolmatbordet sedan länge. Nu är yttersta gränsen … Läs mer “Elevprotest: Ta inte bort mjölken från skolbespisningarna!”

Read more

Eskilstuna: Lärarna demonstrerar – Lärarna har fått nog!

På lördag, den 7 oktober, demonstrerar fackförbundet Sveriges Lärares avdelning i Eskilstuna på Fristadstorget. Tid för manifestationen är utsatt till 11.00. Bakgrunden till manifestationen är lärarnas allt mer pressade arbetsförhållanden.

– Det … Läs mer “Eskilstuna: Lärarna demonstrerar – Lärarna har fått nog!”

Read more