Bilden från tidigare israeliska terrorbombningar av Gaza. FOTO: Hozny salah / Pixabay.

Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har beskrivit Israels blockad mot Gaza och terrorbombningar mot området som “inte bara en humanitär kris, utan även en kris för mänskligheten”.

En stor majoritet av FN:s medlemstater har i en omröstning krävt omedelbar vapenvila, och att Israels bombardemang som nu krävt över 10 000 dödsoffer avbryts.

I den omröstningen la Sverige ner sin röst. Däremot röstade Norge för kravet på eldupphör. I tisdags träffade Ulf Kristersson sin norska kollega Jonas Gahr Støre,och efteråt fick Kristersson frågor om meningsbrytningen mellan Norges och Sveriges regeringar.

Enligt TT uttalade då Kristersson att Norge och Sveriges regeringar var överens om kravet krigets lagar måste respekteras av alla. Men någon kritik mot Israels massdödande av civila palestinska män, kvinnor och barn ville han inte komma med.

– Sedan tycker jag att man ska vara varsam nu mitt under pågående strider och under att Israel gör vad de kan för att komma åt Hamasterrorister, så skulle åtminstone inte jag vilja gå  in och vara domare i enskilda händelser, var enligt TT Kristerssons budskap.

You May Also Like