Årbyskolans högstadium: Vänsterpartiets reservation i grundskolenämnden

Vänsterpartiet röstade i samband med gårdagens beslut i grundskolenämnden emot beslutet att Årbyskolans högstadium skall läggas ner. Så gjorde också Liberalerna och Kristdemokraterna.

Vänsterpartiets ledamot Ida Myrbäck anmälde till protokollet en reservation … Läs mer “Årbyskolans högstadium: Vänsterpartiets reservation i grundskolenämnden”

Read more

Eskilstuna på onsdag: Opinionsmöte till försvar för Årbyskolans högstadium

Onsdag 5 juni anordnar aktionsgruppen Initiativ Behåll Årbyskolans högstadium ett opinionsmöte. Platsen är korsningen Kungsgatan-Kriebsensgatan, utanför City-varuhuset.

Opinionsmötet inleds 17.00.

Planen på att lägga ner högstadiet har bland skolans lärare och elever … Läs mer “Eskilstuna på onsdag: Opinionsmöte till försvar för Årbyskolans högstadium”

Read more

Eskilstunas lärare: Unison förtvivlan och bedövande kritik i ny enkät

Lärarnas fackliga organisation Sveriges Lärare överlämnade i förra veckan till kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson och kommunstyret de svar på en av facket framställd enkät som inkommit från Eskilstunas lärare inom förskolan, grundskolan … Läs mer “Eskilstunas lärare: Unison förtvivlan och bedövande kritik i ny enkät”

Read more

Kraftiga protester: “Behåll S:t Eskils A-hus!”

Det plötsligt lanserade förslaget från S&M-styret och förvaltningsledningen om att stänga S:t Eskils gymnasiums huvudbyggnad, och där inrätta “annan verksamhet”, har förvånat och upprört många.

Beslutet ska tas 13 juni. Oppositionspartierna är … Läs mer “Kraftiga protester: “Behåll S:t Eskils A-hus!””

Read more

Nu säljs svenska skolor till en utländsk “infrastrukturinvesterare”

Det har skrivits spaltkilometer, även här i eFOLKET, om fastighetsimperiet SBB och dess grundare och ägare Ilija Batljan. SBB hade som “affärsidé” att köpa fastigheter från kommuner, regioner och staten, för att … Läs mer “Nu säljs svenska skolor till en utländsk “infrastrukturinvesterare””

Read more