Sveriges Lärare och Kommunal i Eskilstuna mobiliserar mot varslen och neddragningsplanerna

Till det nyligen lagda varslet om att 101 tjänster ska bort inom Eskilstunas förskolor har nu tillkommit varsel rörande grundskolan och gymnasiet.

För grundskolans del handlar det om 72 tjänster, och för … Läs mer “Sveriges Lärare och Kommunal i Eskilstuna mobiliserar mot varslen och neddragningsplanerna”

Read more

Lärarfacket i Eskilstuna mycket kritiskt till kommunalrådet Jimmy Janssons agerande

Eskilstunaavdelningen av den fackliga organisationen Sveriges Lärare är mycket kritisk till det sätt på vilket kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson offentligt i en tidningsintervju (Eskilstuna-Kuriren) kritiserat de fackliga organisationerna Kommunal, Sveriges Lärare och … Läs mer “Lärarfacket i Eskilstuna mycket kritiskt till kommunalrådet Jimmy Janssons agerande”

Read more

Facken avvisar bestämt Eskilstuna kommuns neddragningsplan gällande förskolan

Både Kommunal och Sveriges Lärare i Eskilstuna vänder sig med kraft mot kommunens plan på ytterligare nedskärningar inom förskolan.

Den neddragningsplan som nu aviserats handlar i första hand om att drygt 101 … Läs mer “Facken avvisar bestämt Eskilstuna kommuns neddragningsplan gällande förskolan”

Read more

Eskilstuna: Lärarna demonstrerar – Lärarna har fått nog!

På lördag, den 7 oktober, demonstrerar fackförbundet Sveriges Lärares avdelning i Eskilstuna på Fristadstorget. Tid för manifestationen är utsatt till 11.00. Bakgrunden till manifestationen är lärarnas allt mer pressade arbetsförhållanden.

– Det … Läs mer “Eskilstuna: Lärarna demonstrerar – Lärarna har fått nog!”

Read more