Cecilia Rahbek Nöhr (till vänster) och Gunilla Skogsmo har delat på ordförandeskapet i Sveriges Lärare i Eskilstuna. Foto: Rolf Waltersson / eFOLKET.

Lärarfacket i Eskilstuna mycket kritiskt till kommunalrådet Jimmy Janssons agerande

Eskilstunaavdelningen av den fackliga organisationen Sveriges Lärare är mycket kritisk till det sätt på vilket kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson offentligt i en tidningsintervju (Eskilstuna-Kuriren) kritiserat de fackliga organisationerna Kommunal, Sveriges Lärare och Sveriges Skolledare.

Kommunals sektionsordförande Wallentin Berggren redogjorde i går i eFOLKET för hur han ser på Janssons reaktion. Han beskrev den som beklämmande, både till form och innehåll.

Cecilia Rahbek Nöhr på Sveriges Lärare i Eskilstuna instämmer.

– Man blir faktiskt mållös. Man förväntar sig inte att  – när vi klargör hur vi ser på situationen inom förskolan och skolan och uttalar vår mening att det är resurstillskott och inte neddragningar som behövs – bli bemött från det kommunala styret med anklagelser om att vi “inte är seriösa”, att vi är “oprofessionella”, att vi kör med “lumpna tricks” och att vi idkar “gyttjebrottning”.

Det demokratiska offentliga samtalet är något som är värdefullt, menar Cecilia Rahbek Nöhr, och hon ser det som bekymmersamt om försök görs att strypa diskussionen.

– För vår del är vi av uppfattningen att förskolan och skolan inte skall utsättas för några neddragningar och försämringar utan att tvärtom kraftiga satsningar behöver göras. Det står vi för, och det känns väldigt konstigt när vi från kommunstyrets sida hånas för att vi också vill stå för den ståndpunkten offentligt. På något sätt får man en overklighetskänsla.

You May Also Like