Konsten i Årby är en del av gemenskapen som får människorna att växa

Det mesta är väl redan sagt när det gäller beslutet att lägga ned högstadiet på Årbyskolan. Föräldrar elever och lärare har argumenterat och protesterat. Även kommunpolitiker, inte minst vänsterpartiets Maria Chergui, som … Läs mer “Konsten i Årby är en del av gemenskapen som får människorna att växa”

Read more

Eskilstuna: Skottlossning under söndagseftermiddagen – En person allvarligt skadad

Strax före klockan halv fyra på söndagseftermiddagen larmades Polisen om en misstänkt skottlossning som hade ägt rum i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna, närmare bestämt i bostadsområdet Myrtorp. Ett stort polispådrag åkte ut … Läs mer “Eskilstuna: Skottlossning under söndagseftermiddagen – En person allvarligt skadad”

Read more

Trump eller Biden – Någon av dem ska bli högste befälhavare över 17 militärbaser i Sverige

Ni har säkert sett, hört och läst om “giganternas” kamp. Det var Trump och Biden som drabbade samman i något som kallades debatt. Det ljögs, smutskastades och hånades. Det blev till och … Läs mer “Trump eller Biden – Någon av dem ska bli högste befälhavare över 17 militärbaser i Sverige”

Read more

Intellektuell skymning präglar den farliga rådande tidsandan – Ett beslutsamt motstånd måste vidmakthållas och politiskt stärkas

Denna debattartikel har tidigare varit publicerad som ledare i nättidningen Internationalen.

Visst är det märkligt att ju mer storpolitiska processer tar sig in i vår mediala vardag, ju mindre handlar samtalet om … Läs mer “Intellektuell skymning präglar den farliga rådande tidsandan – Ett beslutsamt motstånd måste vidmakthållas och politiskt stärkas”

Read more

Om utvisningar till Afghanistan – Öppet brev till Migrationsverket i Malmö: Vi kräver en omprövning!

Avsändare:

Ingrid Eckerman, grundare av nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Karin Fridell Anter, ordförande i Stöttepelaren – stödförening för ensamkommande barn och ungdomar

Öppet brev till Fredrik Green, enhetschef Migrationsverket Region Syd… Läs mer “Om utvisningar till Afghanistan – Öppet brev till Migrationsverket i Malmö: Vi kräver en omprövning!”

Read more

Läget normalt i Bolivia efter kuppförsöket – men en del återstår att utreda

Telesur 240627 (ZT)
Presidente de Bolivia: todo ha vuelto a la normalidad
Översättning: Zoltan Tiroler
Artikeln publicerades tidigare idag på Svensk-Kubanska Förenings hemsida.

*******

Bolivias president Luis Arce Catacora sade i sin … Läs mer “Läget normalt i Bolivia efter kuppförsöket – men en del återstår att utreda”

Read more

Giftutsläppsaffären: Jimmy Jansson kallade larm från miljöansvariga för en “byråkratisk parodi”

Hej eFOLKET!

Hemsk läsning – om Eskilstuna. Så mycket känns igen från Rusal när det gäller arbetsmiljö och när det gäller det kinesiska företaget är det som att Sundsvall/Timrå gör en repris.… Läs mer “Giftutsläppsaffären: Jimmy Jansson kallade larm från miljöansvariga för en “byråkratisk parodi””

Read more

Vernissage på Eskilstuna Konstmuseum – Karin Lengstrand visar sitt examensarbete från HDK- Valand

26 juni var det vernissage på Eskilstuna Konstmuseum. Det är Karin Lengstrand som där visar sina tre verk, keramiska installationer, med titeln “THE SWELLING”.

Utställningen har kommit till med anledning av att … Läs mer “Vernissage på Eskilstuna Konstmuseum – Karin Lengstrand visar sitt examensarbete från HDK- Valand”

Read more

Statskuppen i Bolivia krossad! – Om förloppet och USA:s roll i bakgrunden

Artikeln publicerades tidigare idag på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.
Översättningar och sammanställning: Zoltan Tiroler.

Vi välkomnar tillbakadragandet av kuppmakarnas trupperna från Plaza Murillo (framför presidentpalatset). Ännu en militärkupp i Bolivia skulle vara en Läs mer “Statskuppen i Bolivia krossad! – Om förloppet och USA:s roll i bakgrunden”

Read more

Israels regering antyder offentligt möjligheten av kärnvapenbruk mot Libanon

Israels krigsminister Yoav Gallant har tillkännagett att “Libanon kan komma att förpassas tillbaks till stenåldern“. Detta som en möjlig följd av ett massivt israeliskt angrepp på den väpnade libanesiska och Iran-stödda rörelsen … Läs mer “Israels regering antyder offentligt möjligheten av kärnvapenbruk mot Libanon”

Read more

USA – som nu skaffat sig 17 militärbaser i Sverige – byggde Chiles Gestapo

Artikeln har tidigare varit publicerad i nättidningen Internationalen.

Under rubriken “The Pinochet Regime Declassified” släppte USA:s National Security Archive den 18 juni i år en samling av hemligstämplade dokument från CIA, FBI Läs mer “USA – som nu skaffat sig 17 militärbaser i Sverige – byggde Chiles Gestapo”

Read more

Eskilstuna: Manifestation mot kolonialstaten Israels terror och massakrer

På lördag, 29 juni, anordnar Palestinakommittén i Eskilstuna en manifestation mot kolonialstaten Israels fortgående massdödande i Gaza-området.

Manifestationen inleds 14.00, och platsen är Fristadstorget.

Även kommande lördagar kommer manifestationer att anordnas:

Läs mer “Eskilstuna: Manifestation mot kolonialstaten Israels terror och massakrer”

Read more

Anställd vid LÄKARE UTAN GRÄNSER bland mördade vid israelisk attack

Vid en av israels attacker i Gaza igår var bland mördade Fadi Al-Wadiya, en vid organisationen Läkare utan gränser (MSF, Médecins Sans Frontières) anställd sjukgymnast och trebarnsfar. Bland de sex mördade vid … Läs mer “Anställd vid LÄKARE UTAN GRÄNSER bland mördade vid israelisk attack”

Read more

Eskilstuna: Föräldrar överklagar nu beslutet om att lägga ner Årbyskolans högstadium

För några veckor sedan fattade Grundskolenämnden i Eskilstuna beslut om att lägga ner Årbyskolans högstadium. Det var en oenig nämnd som fattade beslutet – flera partier yrkade på avslag. Men den styrande … Läs mer “Eskilstuna: Föräldrar överklagar nu beslutet om att lägga ner Årbyskolans högstadium”

Read more

Palestinska myndigheten välkomnar Kubas aktiva anslutning till åtalet mot Israel i ICJ

Palestinska Myndighetens utrikesministerium välkomnar Kubas anslutning till åtalet i ICJ (Internationella domstolen i Haag) mot kolonialstaten Israel.

I ett uttalande understryker Palestinska Myndigheten den solidaritet med det palestinska folken som det socialistiska … Läs mer “Palestinska myndigheten välkomnar Kubas aktiva anslutning till åtalet mot Israel i ICJ”

Read more

Julian Assange fri efter uppgörelse med USA – Har återvänt till Australien

Journalisten Julian Assange har släppts fri, lämnat Storbritannien och återvänt till sitt hemland Australien.

Han har under de senaste fem åren suttit frihetsberövad i ett högsäkerhetsfängelse i Storbritannien. Till fängelset fördes han … Läs mer “Julian Assange fri efter uppgörelse med USA – Har återvänt till Australien”

Read more

Eskilstuna: Grov misshandel på Brunnsbacken under måndagskvällen – man förd till sjukhus

Strax före klockan nio på måndagskvällen larmades både polis och ambulans till bostadsområdet Brunnsbacken i Eskilstuna. Det med anledning av bråk vid en lägenhet. När polis anlänt till platsen anträffades en person … Läs mer “Eskilstuna: Grov misshandel på Brunnsbacken under måndagskvällen – man förd till sjukhus”

Read more

Bisvärm på rymmen mitt inne i stan – Fast egentligen är de inte på rymmen, de letar efter en ny bostad

I lördags fick jag syn på något mycket ovanligt. En bisvärm som slagit sig ner på en trafikskylt mitt inne i Eskilstuna. Det var vid Lohegatan, bara ett stenkast från där jag … Läs mer “Bisvärm på rymmen mitt inne i stan – Fast egentligen är de inte på rymmen, de letar efter en ny bostad”

Read more