Eskilstuna: Teckningar ritade av flyktingbarn från Ukraina blir konstverk som beskriver kriget ur barnens perspektiv

Jag har tidigare skrivit om den målarkurs 2022 på flyktingförläggningen i Strängnäs som konstnärerna Stanislaw Lux och Telma Castro hållit med flyktingbarn från Ukraina. (se lästips)

Dessa barnteckningar har sedan varit idé … Läs mer “Eskilstuna: Teckningar ritade av flyktingbarn från Ukraina blir konstverk som beskriver kriget ur barnens perspektiv”

Read more

Konstutställningen under “Kulturnatten” i Eskilstuna

Lördag 30 september var det “Kulturnatten” i Eskilstuna med mängder av konst- och kulturaktiviteter runtom i stan.

Jag valde att besöka den lilla lokalen “Flygarn” som ligger vid Langsgatan. Det var utställning … Läs mer “Konstutställningen under “Kulturnatten” i Eskilstuna”

Read more

It´s All About The Money!!! – Graffiti vid Studiefrämjandet Västeråsvägen i Eskilstuna

Enda öppna graffitiväggen i Eskilstuna. Det är två skivor på cirka 6 x 2,5 meter som man kan måla på båda sidorna. Men det är bara två sidor som är synliga från … Läs mer “It´s All About The Money!!! – Graffiti vid Studiefrämjandet Västeråsvägen i Eskilstuna”

Read more

Nu påbörjas konstnärlig fasadmålning på Tunahallen i Eskilstuna

Nu under maj månad kommer konstnärsduon Hanna Hellmér och Rodrigo Lombardo att genomföra fasadmålning på Tunahallen i Eskilstuna. Eskilstuna Kommun strävar efter att konsten ska vara en självklar del i utvecklingen av … Läs mer “Nu påbörjas konstnärlig fasadmålning på Tunahallen i Eskilstuna”

Read more

Utställning Form & Färg – Leif Korsman visar fantastiska och fantasifulla akvareller

På Form & Färgverkstaden, Bruksgatan 6 i Eskilstuna, pågår nu en utställning där Leif Korsman visar akvareller.

Utställningen pågår fram till och med 2 april.

Utställningen är indelad i tre grupper.

I … Läs mer “Utställning Form & Färg – Leif Korsman visar fantastiska och fantasifulla akvareller”

Read more

Recycle–Design–Återbruk – utställning på ReTuna Återbruksgalleria

En novemberliknande januaridag styr eFOLKET:s medarbetare Kalle Andersson och Peter Widén kosan mot Eskilstunas återvinningscentral ReTuna. Denna dag inte för att lämna gamla grejor till återvinning och inte heller för inköp av … Läs mer “Recycle–Design–Återbruk – utställning på ReTuna Återbruksgalleria”

Read more

Ny väggmålning i Nyfors i Eskilstuna – Evolution, existens, att vara, drömmar

Jag läser i Eskilstuna-Kuriren för en vecka sedan att innergården på Nyforsgatan 22 ska få en ansiktslyftningen genom en stor väggmålning.

Nyfiken som jag är åkte jag dit för att med egna … Läs mer “Ny väggmålning i Nyfors i Eskilstuna – Evolution, existens, att vara, drömmar”

Read more

Vernissage; utställningen med finländska konstnärer på Form & Färg

Den 2 augusti skrev jag ett inpass om utställningen där åtta finländska konstnärer från Eskilstunas vänortsstad Jyväskylä i Finland visar upp sina konstverk.

Fredag 5 augusti var det vernissage då det var … Läs mer “Vernissage; utställningen med finländska konstnärer på Form & Färg”

Read more

Elever på Folkhögskolans estetiska linje har konstutställning på Form & Färg

Det är 16 elever från andra årskursen på Folkhögskolans estetiska linje som just nu hänger sin utställning på Form & Färg, Bruksgatan 6 vid Rademachersmedjorna. En utställning de kallar “Slututställning. Konst 2”.… Läs mer “Elever på Folkhögskolans estetiska linje har konstutställning på Form & Färg”

Read more

Konst av Ulla Viotti monteras utmed Å-stråket i Eskilstuna!

Nyförvärvade tegelskulpturer av Ulla Viotti placeras vid Eskilstunaån nära Västra Munktellstaden. Samtidigt sker flytten av konstverken från Parken Zoo till Å-stråket i Eskilstuna. Det meddelar Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande.

– Ulla … Läs mer “Konst av Ulla Viotti monteras utmed Å-stråket i Eskilstuna!”

Read more