It´s All About The Money!!! – Graffiti vid Studiefrämjandet Västeråsvägen i Eskilstuna

Enda öppna graffitiväggen i Eskilstuna. Det är två skivor på cirka 6 x 2,5 meter som man kan måla på båda sidorna. Men det är bara två sidor som är synliga från … Läs mer “It´s All About The Money!!! – Graffiti vid Studiefrämjandet Västeråsvägen i Eskilstuna”

Read more

VÄVDA RUM – Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst – 20/5 till 30/9

  • Vernissage: den 20/5
  • Utställningsperiod: 20/5 – 30/9 2023
  • Läs mer: vavdarum.se

Under sommaren arrangerar Eskilstuna konstförening utställningen Vävda rum – Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst. Vävda rum har vernissage den … Läs mer “VÄVDA RUM – Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst – 20/5 till 30/9”

Read more

Nu påbörjas konstnärlig fasadmålning på Tunahallen i Eskilstuna

Nu under maj månad kommer konstnärsduon Hanna Hellmér och Rodrigo Lombardo att genomföra fasadmålning på Tunahallen i Eskilstuna. Eskilstuna Kommun strävar efter att konsten ska vara en självklar del i utvecklingen av … Läs mer “Nu påbörjas konstnärlig fasadmålning på Tunahallen i Eskilstuna”

Read more

Utställning Form & Färg – Leif Korsman visar fantastiska och fantasifulla akvareller

På Form & Färgverkstaden, Bruksgatan 6 i Eskilstuna, pågår nu en utställning där Leif Korsman visar akvareller.

Utställningen pågår fram till och med 2 april.

Utställningen är indelad i tre grupper.

I … Läs mer “Utställning Form & Färg – Leif Korsman visar fantastiska och fantasifulla akvareller”

Read more

Recycle–Design–Återbruk – utställning på ReTuna Återbruksgalleria

En novemberliknande januaridag styr eFOLKET:s medarbetare Kalle Andersson och Peter Widén kosan mot Eskilstunas återvinningscentral ReTuna. Denna dag inte för att lämna gamla grejor till återvinning och inte heller för inköp av … Läs mer “Recycle–Design–Återbruk – utställning på ReTuna Återbruksgalleria”

Read more

Ny väggmålning i Nyfors i Eskilstuna – Evolution, existens, att vara, drömmar

Jag läser i Eskilstuna-Kuriren för en vecka sedan att innergården på Nyforsgatan 22 ska få en ansiktslyftningen genom en stor väggmålning.

Nyfiken som jag är åkte jag dit för att med egna … Läs mer “Ny väggmålning i Nyfors i Eskilstuna – Evolution, existens, att vara, drömmar”

Read more

Vernissage; utställningen med finländska konstnärer på Form & Färg

Den 2 augusti skrev jag ett inpass om utställningen där åtta finländska konstnärer från Eskilstunas vänortsstad Jyväskylä i Finland visar upp sina konstverk.

Fredag 5 augusti var det vernissage då det var … Läs mer “Vernissage; utställningen med finländska konstnärer på Form & Färg”

Read more

Elever på Folkhögskolans estetiska linje har konstutställning på Form & Färg

Det är 16 elever från andra årskursen på Folkhögskolans estetiska linje som just nu hänger sin utställning på Form & Färg, Bruksgatan 6 vid Rademachersmedjorna. En utställning de kallar “Slututställning. Konst 2”.… Läs mer “Elever på Folkhögskolans estetiska linje har konstutställning på Form & Färg”

Read more

Konst av Ulla Viotti monteras utmed Å-stråket i Eskilstuna!

Nyförvärvade tegelskulpturer av Ulla Viotti placeras vid Eskilstunaån nära Västra Munktellstaden. Samtidigt sker flytten av konstverken från Parken Zoo till Å-stråket i Eskilstuna. Det meddelar Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande.

– Ulla … Läs mer “Konst av Ulla Viotti monteras utmed Å-stråket i Eskilstuna!”

Read more

Nu har konstverket i Årbytunneln vandaliserats för tredje gången

Två gånger tidigare har konstverket med miljöaktivisten Greta Thunberg vandaliserats.

Första gången hade någon ristat in ett hakkors i pannan på Greta Thunberg. Andra gången sprejades ansiktet över och det stod målat … Läs mer “Nu har konstverket i Årbytunneln vandaliserats för tredje gången”

Read more

Konst i Årbytunneln – Greta Thunberg vandaliserad ännu en gång

Jag har i flera inlägg här i eFOLKET skrivit och visat bilder om konstprojektet “Parvulism” i Årbytunneln i Eskilstuna. Ett projekt där konstnärerna Stanislaw Lux och Telma Castro utgått från barnteckningar när … Läs mer “Konst i Årbytunneln – Greta Thunberg vandaliserad ännu en gång”

Read more

Utdelning av Eskilstuna kommuns arbets- och kulturstipendier

“Nu sker den första utdelningen av arbets- och kulturstipendier för enskilda kulturaktörer som Eskilstuna kommun inrättade 2021.

Stipendiesumman på totalt 200 000 kronor årligen ger möjlighet att stimulera och bredda kommunens kulturella Läs mer “Utdelning av Eskilstuna kommuns arbets- och kulturstipendier”

Read more