Kungsträdgården i Stockholm – här var det tänkt att de svenska damerna skulle firas vid sin hemkomst om de tar medalj i helgen, men nu blir det inte så…

Eventuellt VM-firande i Stockholm ställs in efter höjd terrorhotsnivå

Om Sveriges damlandslag tar hem bronset på lördag kommer det planerade firandet i Stockholm inte att bli av. Det meddelar nu Svenska Fotbollförbundet.

Säpos besked om att sannolikheten för ett terrorattentat mot Sverige har ökat, och man därför höjer terrorhotsnivån från 3 till 4, fick omedelbar effekt i idrottens värld. Fotbollsförbundet har nu i ett möte beslutet att ställa in ett eventuellt firande av en bronsmedalj i fotbolls-VM. Detta för att säkerställa allas säkerhet. Tanken var att fira damlandslaget i Kungsträdgården i Stockholm på måndag, om det nu blir seger i lördagens bronsmatch mot Australien. Det var redan klart med hemresor för spelarna, och Sveriges lag kommer oavsett resultat i sista VM-matchen att landa på Arlanda under måndagen.

– Vi har hela tiden under vår planeringsprocess för ett eventuellt firande följt utvecklingen och analyserat säkerhetsläget för att som alltid kunna genomföra ett tryggt och säkert evenemang och väger nu in den nya informationen från myndigheterna, säger Svenska Fotbollsförbundets säkerhetschef, Martin Fredman.

Hyllas vid ett senare tillfälle

Nu blir det enbart en mindre samling för spelare och ledare för att avrunda mästerskapet och eventuell en pressträff innan alla återvänder till sina respektive klubbar och vardagen.

– Om det blir brons på lördag kommer det svenska damlandslaget istället att hyllas vid ett annat tillfälle, men sett till Säpos besked fanns ingen annan väg, säger Martin Fredman.

You May Also Like