Tusentals deltog i manifestation för att sätta fokus på folkhögskolans utsatta läge

Under tisdagen 19 september deltog tusentals i den nationella manifestation som Sveriges Lärare Folkhögskola initierade under parollen #FolkhögskolanBildarSverige. Deltagare och personal från Sveriges 154 folkhögskolor samlades på Sergels torg i Stockholm, … Läs mer “Tusentals deltog i manifestation för att sätta fokus på folkhögskolans utsatta läge”

Read more

“Nu räcker det!” – manifestation mot dödsskjutningar, droger och kriminalitet i Eskilstuna

Under torsdagen samlades vid lunchtid en skara människor, cirka ett femtiotal, för att i den kalla snålblåsten på Fristadstorget manifestera mot den kriminella våldsvåg som drabbat Eskilstuna.

Initiativtagare var Kurdiska föreningen, som … Läs mer ““Nu räcker det!” – manifestation mot dödsskjutningar, droger och kriminalitet i Eskilstuna”

Read more

Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på “Förskoleupproret #pressat läge”

Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på lördagen 26 maj i den manifestation som organiserats av “Förskoleupproret #pressat läge”. Kanske 500, kanske ännu fler, det är svårt att uppskatta exakt. … Läs mer “Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på “Förskoleupproret #pressat läge””

Read more

Manifestation i protest mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin

I måndags kväll genomförde kurdiska föreningen i Eskilstuna en manifestation på Fristadstorget, där man protesterade mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin, som är ett kurddominerat … Läs mer “Manifestation i protest mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin”

Read more

Manifestation för de asylsökande ungdomarna

Den 26 oktober, i kylslaget väder, samlades fyra ideella föreningar till manifestation under parollen ”Låt ungdomarna stanna i Eskilstuna!”. Med ”ungdomarna” menades alla asylsökande ungdomar i Eskilstuna.

Manifestationen ägde rum utanför Eskilstuna … Läs mer “Manifestation för de asylsökande ungdomarna”

Read more

Tillsammans för Eskilstuna mot profitjakt i välfärden

I Eskilstuna har kommunstyrets tre partier, socialdemokraterna, moderaterna och centern av beslutat att privatisera fyra hemtjänstdistrikt. Det är det multinationella bolaget Attendo som fått uppdraget. Av kommunfullmäktiges partier har endast Vänsterpartiet reserverat … Läs mer “Tillsammans för Eskilstuna mot profitjakt i välfärden”

Read more

Kraftfull protestaktion mot försämringar för funktionshindrade

Många Eskilstuna-bor hörsammade under lördagen uppropet från RBU (Rörelsehindrade barn och ungdomar) och samlingen framför stadshuset blev en kraftfull protestyttring mot nedskärningar riktade mot funktionshindrade i Sverige.

Den direkta bakgrunden är de … Läs mer “Kraftfull protestaktion mot försämringar för funktionshindrade”

Read more