“Nu räcker det!” – manifestation mot dödsskjutningar, droger och kriminalitet i Eskilstuna

Under torsdagen samlades vid lunchtid en skara människor, cirka ett femtiotal, för att i den kalla snålblåsten på Fristadstorget manifestera mot den kriminella våldsvåg som drabbat Eskilstuna.

Initiativtagare var Kurdiska föreningen, … Läs mer ““Nu räcker det!” – manifestation mot dödsskjutningar, droger och kriminalitet i Eskilstuna”

Läs mer

Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på “Förskoleupproret #pressat läge”

Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på lördagen 26 maj i den manifestation som organiserats av “Förskoleupproret #pressat läge”. Kanske 500, kanske ännu fler, det är svårt att uppskatta … Läs mer “Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på “Förskoleupproret #pressat läge””

Läs mer

Manifestation i protest mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin

I måndags kväll genomförde kurdiska föreningen i Eskilstuna en manifestation på Fristadstorget, där man protesterade mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin, som är ett … Läs mer “Manifestation i protest mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin”

Läs mer

Manifestation för de asylsökande ungdomarna

Den 26 oktober, i kylslaget väder, samlades fyra ideella föreningar till manifestation under parollen ”Låt ungdomarna stanna i Eskilstuna!”. Med ”ungdomarna” menades alla asylsökande ungdomar i Eskilstuna.

Manifestationen ägde rum utanför … Läs mer “Manifestation för de asylsökande ungdomarna”

Läs mer

Tillsammans för Eskilstuna mot profitjakt i välfärden

I Eskilstuna har kommunstyrets tre partier, socialdemokraterna, moderaterna och centern av beslutat att privatisera fyra hemtjänstdistrikt. Det är det multinationella bolaget Attendo som fått uppdraget. Av kommunfullmäktiges partier har endast Vänsterpartiet … Läs mer “Tillsammans för Eskilstuna mot profitjakt i välfärden”

Läs mer

Kraftfull protestaktion mot försämringar för funktionshindrade

Många Eskilstuna-bor hörsammade under lördagen uppropet från RBU (Rörelsehindrade barn och ungdomar) och samlingen framför stadshuset blev en kraftfull protestyttring mot nedskärningar riktade mot funktionshindrade i Sverige.

Den direkta bakgrunden är … Läs mer “Kraftfull protestaktion mot försämringar för funktionshindrade”

Läs mer