Foto: Rolf Waltersson

Manifestation i protest mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin

I måndags kväll genomförde kurdiska föreningen i Eskilstuna en manifestation på Fristadstorget, där man protesterade mot Turkiet och dess ledare Erdogan som nu genomför militära angrepp i Afrin, som är ett kurddominerat område i norra Irak. Måltavla för de turkiska terrorbombningarna är civila som dödas i mycket stor omfattning.

Den turkiska offensiven går ut på att driva bort den kurdiska YPG-milisen från regionen. En milis som gick i spetsen för att slå sönder ISIS och dess terror. Nu när ISIS besegrats, är Turkiets mål att krossa allt kurdiskt motstånd mot den turkiska ockupationen av kurdiskt område.

Demonstranterna på Fristadstorget riktade också kritik mot omvärldens passivitet. Inte minst mot NATO, som ju borde ha synpunkter på att NATO-medlemmen Turkiet bedriver terrorkrig mot kurderna.

Vid mötet talade flera medlemmar från Kurdiska föreningen. Av partierna i kommunfullmäktige vad det vänsterpartiets Maria Chergue som höll en kort appell där hon fördömde Turkiet och dess ledare Erdogan.

Text och bild:
Rolf Waltersson

You May Also Like