Afghanska flyktingministern: Stoppa utvisningarna!

Måndag 19 november 2018 ska 48 personer tvångsdeporteras från förvaret i Märsta till Afghanistan. I gruppen ingår felaktigt åldersuppskrivna tonåringar, kristna, ateister, småbarnspappor, psykiskt sjuka och kroppsligt sjuka. Protestdemonstrationer planeras under dagen … Läs mer “Afghanska flyktingministern: Stoppa utvisningarna!”

Read more

Uppmaning till Riksdagen: Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!

Denna artikel kommen från hemsidan stoppa utvisningarna. Författare är Ingrid Eckerman

Till alla riksdagsledamöter: Nu är det nog!

I dagarna har alla riksdagsledamöter utom SD fått minst ett brev i sin brevlåda, … Läs mer “Uppmaning till Riksdagen: Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!”

Read more

Insändare: Ett brinnande Ghazni – är det dit ungdomarna ska återvända?

Ghazni har blivit attackerat från fyra håll från Talibanernas sida och kriget har pågått sedan torsdagskvällen förra veckan. Provinsen styrs av Talibanerna.

Jag heter Abbe Hoseini och kommer från min hemstad Ghazni. … Läs mer “Insändare: Ett brinnande Ghazni – är det dit ungdomarna ska återvända?”

Read more

Till vårt fackförbund Kommunal: Ta strid för de ensamkommande!

Denna skrivelse från undertecknarna,ett stort antal kommunanställda, är skickad till Kommunalarbetareförbundet 20.7.2018
Insänd till eFOLKET av Ingrid Eckerman.

2015 kom många tusen ensamkommande barn till Sverige, de allra flesta med ursprung i … Läs mer “Till vårt fackförbund Kommunal: Ta strid för de ensamkommande!”

Read more

Välkomnandet som kom av sig – Behandlingen av ungdomarna är årets skam

Det som för ett år sedan var en krissituation för många, men en massmedial icke-fråga, är idag en av de riktigt stora politiska frågorna. Massmedia rapporterar och diskuterar de ensamkommandes situation var … Läs mer “Välkomnandet som kom av sig – Behandlingen av ungdomarna är årets skam”

Read more

Sveriges kristna råd: Avhumaniseringen i asylpolitiken djupt oroande

Regeringens förslag kritiseras som i grundläggande avseenden otillräckligt

Uppgörelsen mellan regeringspartierna att ge fler unga ensamkommande möjlighet att stanna i Sverige är ett steg i rätt riktning men det är långtifrån tillräckligt. … Läs mer “Sveriges kristna råd: Avhumaniseringen i asylpolitiken djupt oroande”

Read more

Manifestation för de asylsökande ungdomarna

Den 26 oktober, i kylslaget väder, samlades fyra ideella föreningar till manifestation under parollen ”Låt ungdomarna stanna i Eskilstuna!”. Med ”ungdomarna” menades alla asylsökande ungdomar i Eskilstuna.

Manifestationen ägde rum utanför Eskilstuna … Läs mer “Manifestation för de asylsökande ungdomarna”

Read more

Vad tänker Eskilstuna göra för de ungdomar som står på tur att tvångsförflyttas?

Öppet brev till: Ann-Sofie Wågström, kommunfullmäktiges ordförande, Lars-Olov Lundqvist och Faisal Hassan, förste vice och andre vice ordförande, samt samtliga ledamöter i kommunfullmäktige, inklusive ersättare.

Bakgrund: Vi möter dagligen ensamkommande barn och … Läs mer “Vad tänker Eskilstuna göra för de ungdomar som står på tur att tvångsförflyttas?”

Read more