På plats kommer bl.a. Röda Korset och Svenska Kyrkan att finnas.

Ytterligare en manifestation på Fristadstorget!

I solidaritet med folket i Ukraina! Ja under det namnet ska ytterligare en manifestation äga rum på Fristadstorget i centrala Eskilstuna.

Tidigare i veckan kunde vi på tidningen eFOLKET berätta om manifestationen “Manifestation för fred – Nej till Putins krig i Ukraina!”. Den kommande manifestationen är planerad att hållas imorgon lördag (5 mars) klockan 12.00 på Fristadstorget i Eskilstuna. På plats kommer flera organisationer att närvara. Bland annat Svenska Kyrkan – Eskilstuna Pastorat.

Röda Korset

Röda Korset, som är initiativtagare till manifestationen imorgon, kommer att finnas på plats på Fristadstorget för att bland annat försöka samla in pengar. Röda Korset finns just nu på plats i Ukraina och delar ut rent vatten, mat och hygienartiklar till familjer, ger första hjälpen till människor som skadats, ger kontantstöd till människor i nöd, erbjuder skydd osv.

Vidare stöttar Röda Korset stationära och mobila hälsokliniker med mediciner och utrustning samt bidrar med vattenförsörjning och speciell medicinsk utrustning till sjukhus samt reparerar vital infrastruktur så som vattenledningar och stationer.

Medverkande på Fristadstorget

Bland de som kommer att medverka och hålla tal på Fristadstorget imorgon lördag kan nämnas:

  • Jimmy Jansson, (S) Kommunstyrelsens ordf. Eskilstuna
  • Johan Dalman, Biskop i Strängnäs Stift, Svenska Kyrkan
  • Lars G Linder, ordf. ACT Svenska Kyrkan
  • Allan Ekstedt, representant från frikyrkorna i Eskilstuna
  • Solveig Lundström och Urban Wallin, Röda Korset Eskilstuna

You May Also Like