Omställning i kommunal förskola i Eskilstuna klar – många har erbjudits nya jobb

Matchningen i förskolans omställningsarbete är nu klar. Det medelår Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande. Ett stort samarbete har gjort att alla medarbetare som berördes av omställning har kunnat erbjudas nya tjänster.

– … Läs mer “Omställning i kommunal förskola i Eskilstuna klar – många har erbjudits nya jobb”

Read more

Flera förskolor i Eskilstuna kommer att stänga för gott – samtidigt öppnar nya

Nu i veckan fattade Förskolenämnden i Eskilstuna beslut om att inte förlänga hyreskontrakten för lokalerna där Fröslundavägens, Nålmakarens och Rademachergatans förskolor har sina verksamheter. Under 2024 kommer därför dessa förskolor att stänga. … Läs mer “Flera förskolor i Eskilstuna kommer att stänga för gott – samtidigt öppnar nya”

Read more

50 barnskötare inom förskolan i Eskilstuna varslas om uppsägning

Barnvolymerna i Eskilstunas kommunala förskola minskar och därför behöver verksamheten anpassa sin organisation och antalet medarbetare. Förskolan har idag anmält varsel till Arbetsförmedlingen för cirka 50 tillsvidaretjänster (barnskötare). Det beskedet kommer från … Läs mer “50 barnskötare inom förskolan i Eskilstuna varslas om uppsägning”

Read more

Flera förskolor i Eskilstuna stänger på grund av personalbrist!

På grund av personalbrist stänger Lagrådsgatans, Gustavsborgsvägens och Edlingevägens förskolor tillfälligt. Beslut har fattats av Förskolenämndens ordförande idag måndag. Personalbristen sägs bero på att personal är hemma för att de är smittade … Läs mer “Flera förskolor i Eskilstuna stänger på grund av personalbrist!”

Read more

Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på “Förskoleupproret #pressat läge”

Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på lördagen 26 maj i den manifestation som organiserats av “Förskoleupproret #pressat läge”. Kanske 500, kanske ännu fler, det är svårt att uppskatta exakt. … Läs mer “Ett stort antal personer slöt upp på Fristadstorget på “Förskoleupproret #pressat läge””

Read more

Kritik mot S&M-styret i Eskilstuna. Kravet på tillräckliga resurser till skolorna och förskolan växer

Idag (20 mars) sammanträffade politiker från kommunstyret – anförda av Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jari Puustinen (M) – med skolledningen och fackliga företrädare för lärarna på Rekarnegymnasiet.

Det är uppenbart att Jansson-Puustinens … Läs mer “Kritik mot S&M-styret i Eskilstuna. Kravet på tillräckliga resurser till skolorna och förskolan växer”

Read more