Bildskapare: Jorono / Pixabay

Eurovision: Palestinaflagga och burop mötte kolonialstatens sångerska vid repetitionen igår

Enligt TT buades Israels sångerska Eden Golan ut i samband med gårdagens publika repetition. Ropet “Free Palestine” hördes också från publiken.

eFOLKET har upplysts om att en person i publiken också hade lyckats in på repetitionen smuggla med sig en palestinsk flagga, som visades i protest då Eden Golan framförde det israeliska bidraget.

Många ser det som skandalöst och djupt upprörande att Israel inte portats från årets schlagerfestival, så som tidigare har skett med Ryssland och Belarus. Den israeliska kolonialstatens systematiska blockad, bombterror, godtyckliga mördande och utsvältning har nu skördat omkring 35 000 liv. Och i denna stund har den israeliska krigsmakten inlett det planerade våldsamma angreppet mot Rafah-området – till vilket majoriteten av Gazas drygt två miljoner försvarslösa invånare tagit sin tillflykt.

Mot den bakgrunden ser många EBU:s beslut att inte avstänga Israel som ett uttryck för en obegriplig brist på empati med den av kolonialstaten till förtvivlan och desperation plågade befolkningen i Gaza-området, och i praktiken som en acceptans av folkfördrivningen och det pågående folkmordet.

Kraftfulla demonstrationer i solidaritet med det palestinska folket kommer idag att genomföras i Malmö. Polisens uppskattning är att det kommer att röra sig om mellan 20 000 och 30 000 människor, som kommer att manifestera mot kolonialstaten Israels krigsbrott och EBU:s oanständiga ståndpunktstagande.

You May Also Like