Eskilstuna: Solidaritet med Palestinas folk fanns med under Å-varvet

När kvartsmaran Å-varvet  gick av stapeln i lördags var också solidariteten med det hårt drabbade palestinska folket representerad. Tre medlemmar i Palestinakommittén fanns med bland deltagarna.

Wisam, Maryam och Mohammad från Palestinakommittén i Eskilstuna tillhörde deltagarna i Å-varvet.

Samtidigt arrangerade Palestinakommittén sin varje vecka återkommande solidaritetsmanifestation utanför City-varuhuset.

Under helgen intensifierade den israeliska krigsmakten angreppet på Rafah-området. Massakern som i ett tältläger dödade 45 civila, nästan uteslutande kvinnor och barn, har fördömts i starka ordalag världen över. Men omvärldens krav på ett omedelbart eldupphör ignoreras av Israels regering. Stridsvagnar finns nu också i centrala Rafah, och luftangreppen fortsätter.

En miljon flyktingar har nu i panik flytt tillbaka norrut från Rafah, till redan sönderslagna områden utan vatten, el och fungerande avloppssystem. I den enorma trängseln breder sjukdomar och av den israeliska regeringen medvetet framkallad ren svält ut sig.

För allt fler seriösa bedömare står det nu klart att Israels krigföring handlar om avsiktlig terror riktad mot civilbefolkningen, och att en fördrivning av den palestinska befolkningen står på dagordningen för starka krafter inom det israeliska regeringsmaskineriet.

Fotot taget i samband med ett tidigare israeliskt terrorangrepp mot Gaza. Foto: Hosny Salah / Pixabay.

You May Also Like