Varje fredag sedan i oktober förra året har Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna manifesterat för solidaritet med det palestinska folket. Foto: Linnéa Lindbom.

Eskilstuna – Yossof Al Hajalis tal vid gårdagens manifestation för Palestina

Yossof Al Hajali, elev på S:t Eskils gymnasium, var en av talarna vid gårdagens manifestation mot de i Gaza-området pågående massakrerna, som genomförts oavbrutet och systematiskt under fem månader av kolonialstaten Israels krigsmaskin.

Jag står här idag, omgiven av mina medmänniskor, med en känsla av tyngd i mitt bröst och en hetta av ilska i mitt sinne. Jag bär med mig tankarna på de oskyldiga barnen i Palestina vars liv har avbrutits alltför tidigt av orättvisor och våld. Varje barn som förlorar sitt liv är inte bara ett namn på en lista av offer, utan en hel värld av drömmar och förhoppningar som släcks för evigt.

Det är svårt att finna ord nog kraftfulla för att uttrycka den smärta och det lidande som dessa barn utsätts för. Deras skrik känns som en ekande klagosång som når oss över avstånden, en påminnelse om det grymma priset som betalas för konflikter och politisk oförsonlighet.

Vi kan inte blunda för den oöverträffade orättvisa som råder. Vi kan inte tillåta att dessa barns röster tystas av skotten och bomberna. Vi måste stå upp för dem, för deras rätt att leva i fred och säkerhet, för deras rätt att drömma och förverkliga sina mål.

Varje dag som går utan att vi agerar är en dag då fler barn riskerar att förlora sina liv. Vi kan inte tillåta oss att vara passiva åskådare medan oskyldiga liv går förlorade. Vi måste agera, vi måste kräva förändring, och vi måste kämpa för att säkerställa att barnen i Palestina får den trygghet och värdighet de förtjänar.

Låt oss inte glömma bort dem när demonstrationen är över och vardagen återvänder. Låt oss bära deras berättelser och deras kamp med oss varje dag och låt oss använda vår röst och vårt engagemang för att göra skillnad.

För varje barns liv är värt att kämpa för och varje barns rättigheter är oumbärliga.

Tillsammans kan vi göra en förändring. Tillsammans kan vi skapa en framtid där barnen i Palestina kan växa upp i fred och trygghet. Det är vår plikt, vårt ansvar och vår moraliska skyldighet att göra allt vi kan för att försvara de mest sårbara bland oss.

You May Also Like