V angriper den nyliberala lekstugans konsekvenser för arbetsförmedlingen med misstroendeförklaring

Genom Vänsterpartiets idag (5/12) tillkännagivna beslut att väcka misstroendevotum mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) ställs regeringspartierna S och Mp till svars för den extremt nyliberala omdaningen av arbetsförmedlingen som dessa partier ställt sig bakom genom den så kallade januariöverenskommelsen men L och C. Överenskommelsen vad gäller arbetsförmedlingen handlar om att myndighetens verksamhet i rasande takt skall totalprivatiseras.

De tre borgerliga … Läs mer

Läs mer

V: Avsätt arbetsmarknadsministern om inte privatiseringen av arbetsförmedlingen stoppas

Om inte regeringen inom två veckor tillmötesgår ett antal krav är Vänsterpartiet berett att rikta misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Moderaterna och Sverigedemokraterna är öppna för att stödja Vänsterpartiet och Kristdemokraterna stänger ingen dörr. Eva Nordmark säger att Vänsterpartiet ställt sig bakom förändringen av AF genom att rösta för regeringen Löfven.

Vid en presskonferens 21 november meddelade partiledaren Jonas Sjöstedt … Läs mer

Läs mer

Massiv kritik mot privatiseringen av arbetsförmedlingen

Dogmatisk nyliberal ideologi bakom privatiseringen. Erfarenheterna från tidigare försök förskräcker och reformen garanterar ett misslyckande. Men regeringen är stolt över att genomföra privatiseringen av arbetsförmedlingen tillsammans med C och L.

Arbetsförmedlingen har presenterat sin analys av hur privatiseringen av arbetsförmedlingen ska gå till och de risker som finns med reformen. Efter Center-krav kom privatiseringen av arbetsförmedlingen med i 73-punktsprogrammet från … Läs mer

Läs mer