Arbetslösheten fortsätter stiga i landet – Sörmland toppar statistiken

Arbetslösheten fortsätter att öka i landet för femte månaden i rad. Det visar de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen. Samtidigt har antalet långtidsarbetslösa personer födda utanför Europa minskat.

I slutet av oktober var … Läs mer “Arbetslösheten fortsätter stiga i landet – Sörmland toppar statistiken”

Read more

Nu ökar både arbetslösheten och varslen i landet – men i Sörmland minskar i stället arbetslösheten

Arbetslösheten fortsätter att stiga samtidigt som antalet varsel också ökar markant, och Arbetsförmedlingen gör nu bedömningen att arbetsmarknaden i Sverige är på väg att vända.

I slutet av september var 332.000 personer … Läs mer “Nu ökar både arbetslösheten och varslen i landet – men i Sörmland minskar i stället arbetslösheten”

Read more

Antalet arbetslösa fortsätter neråt i landet – den positiva trenden kan dock vara på väg att vända

I slutet av maj månad hade antalet inskrivna arbetslösa fortsatt nedåt och låg på knappt 319.000 personer.

För en månad sedan presenterade Arbetsförmedlingen den lägsta arbetslösheten på över 14 år. Arbetslösheten har … Läs mer “Antalet arbetslösa fortsätter neråt i landet – den positiva trenden kan dock vara på väg att vända”

Read more

Arbetsförmedlingen varslar 320 medarbetare – 13 av dem i Sörmland

Arbetsförmedlingen varslar cirka 320 medarbetare om uppsägning. Varslet rör rollen som beslutshandläggare som finns över hela landet. Förhandlingar med de fackliga parterna om antalet berörda medarbetare samt vilka orter som påverkas har … Läs mer “Arbetsförmedlingen varslar 320 medarbetare – 13 av dem i Sörmland”

Read more

Stigande arbetslöshet, men också stark efterfrågan på arbetskraft

År 2022 präglades av en stark återhämtning på arbetsmarknaden. Trots stigande energipriser, inflation och geopolitisk oro har arbetsmarknaden varit motståndskraftig i Sverige. I genomsnitt var 342.000 personer inskrivna som arbetslösa under förra … Läs mer “Stigande arbetslöshet, men också stark efterfrågan på arbetskraft”

Read more

Arbetslösheten fortsätter att minska trots en osäker omvärld

I en tid av ekonomisk turbulens fortsätter arbetslösheten ändå nedåt, men i långsammare takt. Även långtidsarbetslösheten fortsätter att minska. Det visar de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen.

I slutet av augusti var närmare … Läs mer “Arbetslösheten fortsätter att minska trots en osäker omvärld”

Read more

V angriper den nyliberala lekstugans konsekvenser för arbetsförmedlingen med misstroendeförklaring

Genom Vänsterpartiets idag (5/12) tillkännagivna beslut att väcka misstroendevotum mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) ställs regeringspartierna S och Mp till svars för den extremt nyliberala omdaningen av arbetsförmedlingen som dessa partier ställt … Läs mer “V angriper den nyliberala lekstugans konsekvenser för arbetsförmedlingen med misstroendeförklaring”

Read more

V: Avsätt arbetsmarknadsministern om inte privatiseringen av arbetsförmedlingen stoppas

Om inte regeringen inom två veckor tillmötesgår ett antal krav är Vänsterpartiet berett att rikta misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Moderaterna och Sverigedemokraterna är öppna för att stödja Vänsterpartiet och Kristdemokraterna stänger … Läs mer “V: Avsätt arbetsmarknadsministern om inte privatiseringen av arbetsförmedlingen stoppas”

Read more

Massiv kritik mot privatiseringen av arbetsförmedlingen

Dogmatisk nyliberal ideologi bakom privatiseringen. Erfarenheterna från tidigare försök förskräcker och reformen garanterar ett misslyckande. Men regeringen är stolt över att genomföra privatiseringen av arbetsförmedlingen tillsammans med C och L.

Arbetsförmedlingen har … Läs mer “Massiv kritik mot privatiseringen av arbetsförmedlingen”

Read more