Bild: Thomas Skirde/ Pixabay

V angriper den nyliberala lekstugans konsekvenser för arbetsförmedlingen med misstroendeförklaring

Genom Vänsterpartiets idag (5/12) tillkännagivna beslut att väcka misstroendevotum mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) ställs regeringspartierna S och Mp till svars för den extremt nyliberala omdaningen av arbetsförmedlingen som dessa partier ställt sig bakom genom den så kallade januariöverenskommelsen men L och C. Överenskommelsen vad gäller arbetsförmedlingen handlar om att myndighetens verksamhet i rasande takt skall totalprivatiseras.

De tre borgerliga oppositionspartierna M, Kd och SD har inget emot att arbetsförmedlingens verksamhet privatiseras och läggs på profitbasis. Men de har insett att takten i omdaningen kommer att leda till ett svårartat kaos. De passar därför nu på att sluta upp bakom en misstroendeförklaring, som därmed kommer att stödjas av en majoritet i riksdagen.

V-ledaren Jonas Sjöstedt tycks hoppas på att Socialdemokraterna slår till reträtt.

– Jag tror att regeringen kommer att ge med sig, för att de inser att att deras politik inte håller, och att detta drabbar arbetslösa, var enligt Aftonbladet en av Jonas Sjöstedts kommentarer idag.

Om hans syn på S är optimistisk i överkant kommer att via sig inom de närmaste dagarna. Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Annelie Karlssons uttalanden i medierna gick ut på att S självklart håller fast vid alla delar i den politiska uppgörelsen med L och C. Hon sa också att “ett nyval inte ligger långt borta”.

You May Also Like