Arbetslösheten bland ungdomar sjunker dubbelt så snabbt i Eskilstuna jämfört med rikssnittet

Ungdomsarbetslösheten har minskat snabbare i Eskilstuna än i riket som helhet – både på kort och på lång sikt. Arbetslösheten bland ungdomar i Eskilstuna var nere på 10,6 procent i maj – … Läs mer “Arbetslösheten bland ungdomar sjunker dubbelt så snabbt i Eskilstuna jämfört med rikssnittet”

Read more

Antalet arbetslösa fortsätter neråt i landet – den positiva trenden kan dock vara på väg att vända

I slutet av maj månad hade antalet inskrivna arbetslösa fortsatt nedåt och låg på knappt 319.000 personer.

För en månad sedan presenterade Arbetsförmedlingen den lägsta arbetslösheten på över 14 år. Arbetslösheten har … Läs mer “Antalet arbetslösa fortsätter neråt i landet – den positiva trenden kan dock vara på väg att vända”

Read more

Stigande arbetslöshet, men också stark efterfrågan på arbetskraft

År 2022 präglades av en stark återhämtning på arbetsmarknaden. Trots stigande energipriser, inflation och geopolitisk oro har arbetsmarknaden varit motståndskraftig i Sverige. I genomsnitt var 342.000 personer inskrivna som arbetslösa under förra … Läs mer “Stigande arbetslöshet, men också stark efterfrågan på arbetskraft”

Read more

Arbetslösheten fortsätter att minska trots en osäker omvärld

I en tid av ekonomisk turbulens fortsätter arbetslösheten ändå nedåt, men i långsammare takt. Även långtidsarbetslösheten fortsätter att minska. Det visar de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen.

I slutet av augusti var närmare … Läs mer “Arbetslösheten fortsätter att minska trots en osäker omvärld”

Read more

Eskilstuna Kommun avslutar samarbete med Eskilstuna United

Eskilstuna Kommun avslutar samarbetet med Eskilstuna United. Det med anledning av nya förutsättningar, säger man. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har sedan 2019 samarbetat med Eskilstuna United i projektet Work United. Ett projekt som … Läs mer “Eskilstuna Kommun avslutar samarbete med Eskilstuna United”

Read more