Svenska damlandslaget laddar upp med CocaCola. Foto: Rolf Waltersson

Drick Oatlys havredryck om du vill ta OS-guld i pingis

I ett tidigare inlägg skrev jag om fotbollslandslaget som laddar upp med Coca Cola inför matcherna. Jag spekulerade om huruvida det är bästa sättet att nå toppresultat.

Det finns ju Karl Alfreds spenat och Bamses dunderhonung som ger oanade och oövervinnliga krafter.

Men bäst är nog havredryck. Redan för sju år sedan kunde vi se Sarah Sjöström “dra i sig Oatlys havredryck”:

Sarah Sjöström drar i sig Oatlys havredryck efter ett träningspass på Teneriffa. Två månader senare tar hon 2 guld, 2 silver, 1 brons och sätter dubbla världsrekord i VM. Det här kan omöjligt vara en tillfällighet. Så var ska detta sluta? Med att du tar OS-guld i pingis? Att din granne slår världsrekord i bågskytte? Köp med en havredryck nästa gång du är och handlar så får vi se”.

Därefter har ju Sarah Sjöström radat upp framgång efter framgång i simbassängerna. Det går som på räls med Oatlys havredryck.

Ja, “går som på räls” kan ju missförstås i dessa tider då tågen inte längre “går som på räls”. Men ni förstår säkert ändå vad jag menar.

Däremot har det inte “gått som på räls” för fotbollslandslaget under senare tid. Jag tänker då närmast på herrlandslaget. Man lyckades slå Färöarna. Men därefter lyser framgångarna i stort sett med sin frånvaro.

Damlandslaget kanske kan fortsätta ladda upp inför matcherna med Coca Cola. Men för herrarna är det dags att prova nått nytt.

Varför inte byta ut Coca Cola mot Oatlys havredryck. Kanske spetsat med lite dunderhonung.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like