Samtliga foton av: Rolf Waltersson.

Passa på – din tid är snart ute

Jag var nere en sväng på stan (Eskilstuna) för att besöka årets julmarknad vid Rademachersmedjorna. Det var lördag 26 november, en mörk och gråmulen novemberdag.

På vägen dit släntrar jag över Fristadstorget och Kungsgatan som är stadens paradgata, och numera gågata kvarteren närmast torget.

Denna paradgata är naturligtvis nerlusad med reklamtavlor av modernaste snitt där det även kan visas rörliga reklambudskap. Dessutom belysta så den upplysande reklamen lyser som fyrbåkar i det skumma novemberljuset.

Dessutom var reklamtavlorna den enda belysningen längs gågatan, förutom affärernas skyltfönster, när jag gick där vid 14.30-tiden. Stadens gatubelysning, kompletterad med julgirlanger, lyste med sin frånvaro.

Det var således omöjligt att freda sig mot reklamtavlornas bländande budskap.

Jag fångades av en tavla med budskapet “Sista Chansen”. Det var reklam för Black Friday. Budskapet var så fiffigt gjort att det fanns ett räkneverk som räknade ner tiden.

33 timmar 20 minuter 38 sekunder…
33 timmar 20 minuter 37 sekunder…
33 timmar 20 minuter 36 sekunder…

Det kändes som att domedagen var nära. Här gäller det att passa på innan tiden är ute. Här är sista chansen att “spara” 2 000 kronor.

Ännu märkligare är att nedräkningen för Black Friday var på en lördag.

Ur led är tiden. Passa på innan den tar slut.

PS. Idag, 28 november, lyssnar jag på Emil Jensens kåseri som är avslutningen på Godmorgon Världen i Sveriges radio P1. Ett pricksäkert kåseri som handlar just om att handla – eller inte handla. Man kan gå in och lyssna på och läsa Emil ensens kåserier. Men detta kåseri är ännu inte upplagt.

Däremot kan jag rekommendera att lyssna på Emil Jensens kåseri från 2 oktober:

Rolf Waltersson

You May Also Like