Foto: Rolf Waltersson.

Vernissage – Konstutställning Form & Färg

I ett tidigare inlägg visade jag bilder och skrev om eleverna vid Folkhögskolans estetiska linje och den konstutställning som de förberedde.

Lördag 21 maj var det vernissage. Jag var på plats för att ta några bilder. Som synes var det knökfullt med folk den timme jag var där.

Bilderna får tala för sig själva med undantag för ett par bilder jag vill nämna några rader om eftersom de bilderna inte var på plats när jag skrev mitt förra inlägg.

Emma Lundin har gjort nio pyttesmå stilleben gjorda i olja på duk som hon kallar “Tiny Paintings” Storleken är ungefär som ett frimärke för de minsta. De största ungefär som en vanlig tändsticksask.

För mig är det obegripligt hur man kan måla så smått, men ändå så tydligt. Så tydligt att man med falkögon nästan kunde läsa texten som målats på de uppslagna böckerna.

Emma berättade att bildramarna, som också är målade, är i samma stil som var vanligt på ramar förr i tiden. Bildramar som hon sett hemma hos sin farmor, eller vad det mormor.

Amy Stylander har gjort nio små reliefer i keramik med titeln “Homage till Cecilia och Johan Karlsson”.

För den oinvigde är det “bara” nio små dekorativa reliefbilder. Men när Amy berättar hur dessa bilder kommit till, växer de till intressanta människoöden som handlar om det fattiga paret Cecilia och Johan Karlsson och deras kringflackande liv.

Jag återkommer med den här intressanta och tragiska berättelsen i ett senare inlägg här i eFOLKET.

Lästips:

Elever på Folkhögskolans estetiska linje har konstutställning på Form & Färg

Rolf Waltersson

You May Also Like