Bokstäver. Jimmy Nenonen förklarade hur man hittar bokstäverna i den här typen av graffiti. Foto: Rolf Waltersson.

Konstutställningen under “Kulturnatten” i Eskilstuna

Lördag 30 september var det “Kulturnatten” i Eskilstuna med mängder av konst- och kulturaktiviteter runtom i stan.

Jag valde att besöka den lilla lokalen “Flygarn” som ligger vid Langsgatan. Det var utställning med tavlor gjorda i olika tekniker, samt keramikföremål.

Utställare var Jimmy Nenonen, känd graffitimålare i Eskilstuna som även har hand om graffitikurser för Studiefrämjandets räkning.

Vid Studiefrämjandets lokal vid Västeråsvägen i Eskilstuna finns också Eskilstuna enda öppna graffitivägg. Ett par skivor på cirka 7×2,5 meter. Det är den enda möjligheten att kunna måla “lagligt” i Eskilstuna. Kommunledningen vägrar, trots tidigare beslut, att sätta upp öppna graffitiväggar.

Rosanna Larsson Dinamarka, som jag presenterat tidigare i eFOLKET i samband med att hon gjort stora graffitimålningar på murar och husfasader.

Samt Daniel Jonsson, Kenneth Peterson och Niklas Blomberg.

Eftersom jag fotograferade utan att göra anteckningar blir det en summarisk presentation där jag inte minns vilken konstnär som gjort vad.

Det är endast Jimmy Nenonens och Rosanna Larsson Dimitrios tavlor jag “prickat rätt” eftersom jag känner igen deras bildspråk sedan tidigare.

Jag visar även några små bilder som jag hittade i lokalen som är “utanför” själva utställningen. Några små lekfulla miniatyrer.

Att jag visar bilderna nu, tre veckor “för sent”, beror på att jag haft fullt upp med annat. Så det har inte “blivit av” tidigare.

Bättre sent än aldrig – sägs det.

Text och foto:
Rolf Waltersson

Lästips:

You May Also Like