Utställning och musik på Form & Färg i Eskilstuna

Just nu pågår en foto och konstutställning på Form & Färg i Eskilstuna. Evenemanget drog igång under fredagskvällen där Anders Almingefeldt bjöd på poesi och Aggressive Soccer Moms bjöd på musik.

På Form & Färg kan man under denna helg samt nästa gå på konst och fotoutställning, det är de lokala konstnärerna Thomas Wahlström och Mikael Skogsmo som ställt ut konst samt Tom Holmlund som har en fotoutställning på Bruksgatan 6 i Eskilstuna.

Kvällen inleddes med ett tal av Rocco Gustafsson, han satte på något sätt stämningen för kvällen som var minst sagt uppsluppen. Sedan tog poeten Anders Almingefeldt över mikrofonen. Kompad av Tom Holmlund på gitarr läste han ett av sina alster med stor inlevelse. Nu är inte poesi min starka sida men jag tyckte att det fanns spår av både lättsam och svart humor, allvar och ja, livet förpackat på ett annat sätt än vers-refräng-vers-refräng-refräng som jag är van med. Helt klart intressant.

Sist ut var Aggressive Soccer Moms, postpunkbandet från Eskilstuna som nyligen gjort en USA-turné. Det var första gången jag såg dem live och det hände någonting där, helt plötsligt insåg jag hur bra de faktiskt är. Det är alltid en stor skillnad mellan studiomaterial och liveupplevelser och det här var på hög nivå, dessutom med ett briljant gitarrlirande av Tom Holmlund.

Att det kan bli så kraftfullt när tre ganska stillastående män som matar på med ett och samma riff under en hel låt, det är verkligen fascinerande. Thomas Wahlström förmedlar till och från en stark ångest i sitt sätt att sjunga och Anders Bergström är någon form av kapellmästare som levererar kraftiga ackord och håller koll på låtarnas backtracks.

Aggressive Soccer Moms levererar punk utan att spela klassisk punk, men när det finns i deras hjärta och själ blir det ändå så äkta. Jag var inte riktigt beredd på att jag skulle vandra hem i natten med en känsla av eufori men det var just vad jag gjorde.

You May Also Like