Foto: Creative Commons

Högerkrafter verkar för flyg- och flottblockad mot Kuba

Kubas kamp för sin självständighet mot imperialismen skapar vackra och många uttryck för solidaritet. Som den demonstration som hundratals personer nyligen höll framför Vita Huset med krav på ett slut på blockaden och borttagande av Kuba från USA:s hittepå-lista över länder som sägs främja terrorism. Eller som de kampanjer som solidaritetsrörelsen genomfört  för att bistå kubanska familjer som drabbats av översvämningarna på senare tid.

Men i kontrast till solidariteten finns också skamligt lakejuppförande och till och med förräderi mot det egna landet. EU-parlamentets “Sacharovpris” har haft som en av mottagarna kubanen Guillermo Fariñas. Denne kräver att USA:s regering ska införa en total “blockad från luften och havet” mot ön. Det med motiveringen av obekräftade källor som påstår att Kina har en spionbas i Kuba. Något som såväl Kina som Kuba nekar till.

Fariñas, denna notoriske krigshetsare – som otroligt nog presenteras som “Kubas Gandhi” i många medier – är en figur bland de USA-finansierade s.k. dissidenterna.

Han har, betecknande nog, anslutit sig till den spanska valkampanjen och ultrahögerpartiet Vox.

Till kampanjen för Vox har också Zoé Valdés anslutit sig, en skribent född i Kuba.

Hon kräver sedan många år att USA och NATO ska intervenera militärt i hennes födelseland.

De båda är inget annat än extremister från den kontrarevolutionära, och finansiellt starka, antikubanska affärsverksamheten.

Ytterligare en sådan är Floridasenatorn Robert Menendez, ordförande i senatens utrikeskommitté och pådrivare av kriget mot Kuba.

När aktivisten Gail Walker, ordförande för den ekumeniska organisationen Präster för Fred, ville prata med Menendez i kongressen, arresterades hon.

Cubainformacion 29 juni 2023 (kortat och redigerat ZT)

You May Also Like