Viktigt att nazism, fascism och högerextremism bekämpas av alla folkliga och demokratiska krafter!

Klockan 18:32 i går kväll larmades polis och ambulans om en våldsam attack riktad mot ett möte på Teater Moment i Gubbängen. Mötet var ett antirasistiskt sådant och arrangörerna var den antirasistiska tidskriften Expo, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Plötsligt stormade ett halvt dussin maskerade män in i foajen och gick till attack mot flera mötesdeltagare. Misshandeln skedde med slag men också genom att man sprutade någon form av rödfärg i ögonen, i ansiktena och på kläder. De attackerande avlägsnade sej springande från platsen. Tre av mötesdeltagarna fördes senare till sjukhus. Flera av mötesdeltagarna gjorde motstånd mot inkräktarna.

Enligt Expo hade tidningen fått hot från nazistiskt håll om att mötet skulle attackeras. Vittnena till kvällens överfall var övertygade om att det rört sej om nazister som vill förstöra ett antifascistiskt möte om allas lika värde.

Efter att nazisterna försvunnit och skadade förts till sjukhus så genomfördes mötet. Vänsterpartiets ordförande Nooshi Dadgostar anlände till Teater Moment och i en SVT-intervju brännmärkte hon det som hänt som en attack på demokratin som inte fick upprepas.

Hon meddelade att hon nu hade för avsikt att på sjukhuset uppsöka de skadade. Miljöpartiets språkrör Daniel Heldén kom också till Gubbängen och fördömde det som skett. Fördömande kom också från andra partiledare.

eFOLKETs bestämda mening är att alla rödgröna och demokratiska krafter måste dra lärdom. Högerextremismen provar sej fram för att hitta olika metoder att förstöra och skrämma. Dom siktar på och förväntar sej stora framgångar i EU-valet. Vi måste göra motstånd mot dem. I valet och på gator och torg. Säkerheten måste skärpas upp. Den högerextrema attacken i Gubbängen sker samtidigt som SD, den mest högerextrema, men inte enda, representanten för högerextrem nationalism i Tidölaget, kan göra det ena extrema utspelet efter det andra.

Nu gäller front mot högerextremism och rasism.

You May Also Like