Trump göder vapenindustrin och stöttar det krigförande Saudiarabiens härskare

Samma vecka som Ryssland tecknat ett avtal om att leverera anti-missil-system till Saudiarabien, till ett värde av 3 miljarder dollar så är det USA:s tur. Saudiarabien har nu skrivit kontrakt med Trumpadministrationen om att köpa det amerikanska anti-missil-systemet THADD för 15 miljarder dollar. Vapnen produceras av Lockheed Martin och har också installerats i Sydkorea trots lokalbefolkningens protester.

Trump ser vapenförsäljningen till Saudiarabien som ett sätt att bekämpa Irans inflytande. Och som ett sätt att förse hemmaindustrin med order,att göra vapenindustrins ägare nöjda och att hålla sysselsättningen uppe.

Ryssland, USA, Sverige med flera tävlar alltså om att förse den Saudiska regimen med vapen. En regim som är känd för en inrikespolitik utan någon som helst respekt för mänskliga rättigheter och för att just nu föra ett barbariskt krig i grannlandet Jemen. Men profitjakten känner inga hämningar. Inte regeringarnas strateger heller, när de kämpar för de ”egna” vapenkapitalisternas välgång; och om geopolitiskt inflytande.

Folken i Saudiarabien och Jemen får ta konsekvenserna.

Liknande artiklar:
eFOLKET har tidigare uppmärksammat de märkliga anklagelser som Trump-regeringen riktat mot Kuba, och som har
Om USA anfaller Iran drabbas Europa Ett militärt angrep från USA mot Iran skulle inte
David Talbot, grävande journalist som medverkat i publikationer som Time Magazine, New Yorker och Rolling
USA:s blockad mot Kuba hindrar landet från att fullfölja sina betalningar till FN. Kuba kan