Satsningar på att förbättra studieresultaten hos eleverna i Eskilstunas grundskola

Inom den kommunala grundskolan i Eskilstuna gör man just nu stora satsningar på att förbättra studieresultaten hos eleverna och öka gymnasiebehörigheten. Fokus för satsningarna ligger på kärnämnena matematik, svenska och engelska och … Läs mer “Satsningar på att förbättra studieresultaten hos eleverna i Eskilstunas grundskola”

Read more

Gymnasiebehörigheten i Eskilstuna upp med två procentenheter

Gymnasiebehörigheten i årskurs 9 har ökat med två procentenheter sedan förra året i Eskilstuna. Det visar statistik för terminsbetygen för hösten 2023. Grundskolan satsar fokuserat på att öka gymnasiebehörigheten för eleverna i … Läs mer “Gymnasiebehörigheten i Eskilstuna upp med två procentenheter”

Read more

Fortsatt positiv trend för gymnasiebehörigheten i Eskilstuna

I samband med delårsrapporteringen för Eskilstuna Kommun presenterar grundskolans ledning betygsresultat med fördjupade analyser för nämnden. Summeringen av vårterminen visar på positiva resultat där över 83 procent av niondeklassarna klarade gymnasiebehörigheten.

Av … Läs mer “Fortsatt positiv trend för gymnasiebehörigheten i Eskilstuna”

Read more

Eskilstuna: Faktoriets skolverksamhet flyttas till Munktellskolan nästa höst

Om ett år ska Eskilstuna Kommuns nya skola i Munktellområdet stå klar. Den skolverksamhet som idag bedrivs i Faktoriets lokaler kommer då att flyttas till Munktellskolan när den tas i drift.

Faktoriet … Läs mer “Eskilstuna: Faktoriets skolverksamhet flyttas till Munktellskolan nästa höst”

Read more

Efter flera skottlossningar nära skolor – Nu inför Eskilstuna Kommun en säkerhetsapp

Efter att flera skottlossningar inträffat i anslutning till skolor i Eskilstuna inför Kommunen nu en säkerhetsapp – en app som ska larma då elever och personal måste sätta sig i säkerhet. Det … Läs mer “Efter flera skottlossningar nära skolor – Nu inför Eskilstuna Kommun en säkerhetsapp”

Read more