Gymnasiebehörigheten i Eskilstuna upp med två procentenheter

Gymnasiebehörigheten i årskurs 9 har ökat med två procentenheter sedan förra året i Eskilstuna. Det visar statistik för terminsbetygen för hösten 2023. Grundskolan satsar fokuserat på att öka gymnasiebehörigheten för eleverna i … Läs mer “Gymnasiebehörigheten i Eskilstuna upp med två procentenheter”

Read more

Sörmland toppar statistiken vad gäller elever som blivit av med sitt studiebidrag

Den andel gymnasieelever som blir av med sitt studiebidrag/studiestöd på grund av ogiltig frånvaro är just nu den högsta någonsin. Det visar nya siffror från CSN (Centrala Studiestödsnämnden). Nivån är nu tillbaka … Läs mer “Sörmland toppar statistiken vad gäller elever som blivit av med sitt studiebidrag”

Read more

Efter flera skottlossningar nära skolor – Nu inför Eskilstuna Kommun en säkerhetsapp

Efter att flera skottlossningar inträffat i anslutning till skolor i Eskilstuna inför Kommunen nu en säkerhetsapp – en app som ska larma då elever och personal måste sätta sig i säkerhet. Det … Läs mer “Efter flera skottlossningar nära skolor – Nu inför Eskilstuna Kommun en säkerhetsapp”

Read more

Gymnasieskolan i Eskilstuna satsar på att utbilda för att förebygga våld

Gymnasienämnden har avsatt extra pengar för att utbilda personal och elever i MVP (mentorer i våldsprevention). Syftet är att motverka machokultur, utbilda i den våldsförebyggande utbildningen MVP samt stötta och implementera MVP … Läs mer “Gymnasieskolan i Eskilstuna satsar på att utbilda för att förebygga våld”

Read more

Skolinspektionen ger bakläxa till privatskola i Eskilstuna!

Det är Kunskapscompaniets Gymnasieskola i Eskilstuna som nu får bakläxa av Skolinspektionen. Vid en tillsyn i höstas konstateras “omfattande brister” i skolans arbete.

Bland de brister man slagit ner på finns:

  • Lärarlösa
Läs mer “Skolinspektionen ger bakläxa till privatskola i Eskilstuna!”
Read more