Fler vårdnadshavare har i år fått sitt förstahandsval godkänt i skolvalet…

Valet till den kommunala grundskolan i Eskilstuna klart

Resultatet av skolvalet till förskoleklass, årskurs 4 samt årskurs 7 är nu klart, och från och med nu kan vårdnadshavare se skolplaceringen via Kommunens e-tjänst. Placeringsbesluten skickas ut till vårdnadshavare med posten nu under vecka 9.

Den som vill kan redan nu logga in på Kommunens e-tjänst och se skolplaceringen. E-tjänsten nås via eskilstuna.se/skolval.

Förskoleklass

Till höstterminen 2023 är det totalt 1290 barn som börjar i förskoleklass. Av dessa har 261 barn sökt till en annan skola än den anvisade. Av dessa fick 85 procent plats på den skola de sökt till i första hand. Det är en ökning med 26 procent jämfört med förra året.

Slottsskolan i Eskilstuna är precis som förra året ett mycket populärt förstahandsval bland många vårdnadshavare.

Årskurs 4

Antalet elever som ska börja årskurs 4 i en kommunal skola till höstterminen 2023 är totalt 1192 barn. Av dessa har 76 barn sökt en annan skola än den anvisade. 64 procent av dessa barn har fått plats på den skola de sökt till i första hand. Det är en ökning med 18 procent jämfört med motsvarande siffra 2022.

Årskurs 7

Till hösten är det totalt 1123 elever som ska börja i årskurs 7 i en kommunal skola. Av dessa har 370 sökt till en annan skola än den anvisade. Av dessa fick 67 procent plats på den skola de sökt till i första hand. Det är en ökning med 5 procent jämfört med förra året.

Fler har fått sitt förstahandsval

– Jämfört med förra året är det fler vårdnadshavare som har fått sitt förstahandsval i skolvalet, och det är positivt. Nu kan skolorna börja planera inför höstens verksamhet då eleverna ska tas emot på sina nya skolor, säger Susanne Englund, ny skolchef för grundskolan på Eskilstuna Kommun.

Susanne Englund.

De populäraste skolorna i skolvalet till grundskolan:

Årkurs 4.

  • Djurgårdsskolan
  • Kjula Skola
  • Lagersbergsskolan
  • Björktorpsskolan
  • Skogstorpskolan

Friskolorna hanterar sina egna skolvalsantagningar och finns således inte med i dessa siffror.

Läs också:

Eskilstuna: Faktoriets skolverksamhet flyttas till Munktellskolan nästa höst

You May Also Like