Alla kommunala grundskolor och gymnasier i Eskilstuna ska ha en säkerhetsapp i telefonen där personal ska kunna larma vid hotfulla situationer…

Efter flera skottlossningar nära skolor – Nu inför Eskilstuna Kommun en säkerhetsapp

Efter att flera skottlossningar inträffat i anslutning till skolor i Eskilstuna inför Kommunen nu en säkerhetsapp – en app som ska larma då elever och personal måste sätta sig i säkerhet. Det rapporterar SVT Sörmland.

Skottlossningarna har duggat tätt i Eskilstuna den senaste tiden. Några av dem har också skett i direkt närhet till olika skolor. I höstas ägde en skottlossning rum vid en förskola i stadsdelen Fröslunda. Under våren skedde en annan skottlossning på Klostergatan, bara ett stenkast från Slottsskolan. Och nyligen ägde en skottlossning med dödlig utgång rum på Bellmansplan, precis vid Stålforsskolan.

Alla dessa skjutningar i närheten av skolor har nu fått Kommunen att vidta åtgärder. Det handlar om förebyggande arbete, och till hösten ska alla kommunala grundskolor och gymnasier ha en säkerhetsapp i telefonen där personal ska kunna larma vid hotfulla situationer.

Ska öva på inrymning

Vid en så kallad inrymning låser elever och personal in sig i rum eller salar och gömmer sig. Eskilstuna Kommun håller just nu på med en upphandling med ett företag som till hösten ska ut till skolor och hjälpa till med inrymningsövningar.

You May Also Like