Susanne Englund – ny skolchef för grundskolan i Eskilstuna Kommun…

Ny skolchef för grundskolan i Eskilstuna Kommun

Susanne Englund är Eskilstuna Kommuns nya skolchef för grundskolan och grundsärskolan. Hon har tidigare arbetat som chef och ledare inom utbildningsverksamhet i 22 år. Susanne Englund efterträder därmed den tidigare skolchefen, Hans Ringström.

Den avgående Hans Ringström tillträdde sin tjänst som skolchef 2013.

I mitten på januari började Susanne Englund sitt nya uppdrag på Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna Kommun. Hon har börjat sätta sig in i de olika delarna av verksamheten. För att skapa en bild av hur allting fungerar här i Eskilstuna gör hon bland annat verksamhetsbesök, sätter sig in i alla olika system och lär känna kollegor och medarbetare.

“Hon har goda erfarenheter”

– Jag är så glad att Susanne börjar som skolchef för grundskolan hos oss. Hon har goda erfarenheter, både som rektor och verksamhetschef i kommuner med liknande utmaningar som även vi står inför. Den kunskapen kommer vi att ha stor nytta av, säger Ingrid Sköldmo, förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Ingrid Sköldmo, förvaltningschef.

Susanne Englund har erfarenheter som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning och har tidigare arbetat tillsammans med kommunledningsgrupper, utbildningsnämnd och medarbetare. Under sina 22 år som chef och ledare inom utbildningsverksamhet har hon bland annat varit rektor i både Haninge och Botkyrka.

Ser fram emot sin nya tjänst

– Jag hoppas kunna bidra till en fortsatt god skolutveckling i Eskilstuna, och jag ser fram emot samarbetet med rektorer, avdelnings- och skolchefer samt alla övriga inom Barn- och utbildningsförvaltningen, säger Susanne Englund.

Susanne Englund, ny skolchef.

Läs också:

You May Also Like